Bayburt'taki gerginlik sonrası ertelenen BESYO sınavı

- Kentte 7 Ağustos'ta iki grup arasında meydana gelen olaylar nedeniyle ikinci etabı ertelenen özel yetenek sınavı yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Bayburt'taki gerginlik sonrası ertelenen BESYO sınavı

BAYBURT (AA) - Bayburt'ta 7 Ağustos'ta iki grup arasında meydana gelen olaylar nedeniyle ikinci etabı ertelenen Bayburt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavı yapıldı.

Bayburt Emniyet Müdürlüğü ekiplerince alınan geniş güvenlik önlemleri altında Bayburt Üniversitesi yeni kampüs alanında gerçekleştirilen sınava, birinci etabı başarıyla tamamlayan adaylar katıldı.

İlk öğrencilerini bu yıl alacak Bayburt Üniversitesi BESYO'ya, 103'ü kadın 641 kişi başvurdu. Yapılan sınavlar sonunda yüksekokula, 40'ı kadın 120 öğrenci alınacak.

Özel yetenek sınavı için kente gelen Mardin nüfusuna kayıtlı 13 öğrenci ile Trabzon nüfusuna kayıtlı 1 öğrenci arasında, 6 Ağustos'ta çıkan tartışma yurt görevlilerinin araya girmesiyle sonlandırılmış ve öğrenciler barıştırılmıştı.

Tartışmanın ardından sosyal medya ve diğer iletişim araçlarında, terör örgütü lehine propaganda yapıldığı yönünde yayılan asılsız iddialar üzerine vatandaşlar, bir gün sonra öğrencilerin konakladığı Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt binası önünde toplanmıştı.

Park halindeki bir aracın yakılarak kullanılamaz hale getirildiği olaylar, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu ve diğer yetkililerin çabasıyla sabaha karşı sonlandırılmış, olaylarda yaralanan olmamıştı.


Yorumlar