Batı Trakya'da şehitler için mevlit okundu

GÜMÜLCİNE (AA) - Batı Trakya’da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişimi sırasında şehit olanlar için mevlit okunarak dualar edildi....

Google Haberlere Abone ol
Batı Trakya'da şehitler için mevlit okundu

GÜMÜLCİNE (AA) - Batı Trakya’da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişimi sırasında şehit olanlar için mevlit okunarak dualar edildi.

Gümülcine ve İskeçe’deki camilerde de şehitler için sela okundu. Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun kararıyla okunan selaların ardından hoparlörlerden selayı neden ve kim için okuduklarını belirten imamlar, şehitler için rahmet dileyerek, Türkiye’ye başsağlığı dileğinde bulundu.

Gümülcine’de, Gümülcine seçilmiş müftülüğünce tarihi Eski Cami'de okutulan mevlide de Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Muavin Konsolos Murat Ertaş, Dostluk ve Eşitlik Partisi (DEB) Başkanı Mustafa Aliçavuş, PASOK eski milletvekili Ahmet Hacıosman, azınlık ileri gelenleri ve çok sayıda soydaş katıldı.

Müftü Şerif, mevlit öncesinde yaptığı konuşmada, Türkiye’de seçimle işbaşına gelmiş hükümete karşı beklenilmedik acı bir olay yaşandığını belirterek, “Bugün, bu acı olayda yaşamlarını yitiren şehitlere rahmet dilemek ve Türk halkının yanında olduğumuzu göstermek için burada toplanmış bulunuyoruz. Türk milletine ve devletine başsağlığı diliyor ve geçmiş olsun diyoruz.” dedi.

Başkonsolos Akıncı, mevlit bitiminde yaptığı konuşmada, Batı Trakya Türk halkına, FETÖ’nün Türkiye’deki darbe girişimine karşı gösterdiği hassasiyetten dolayı şükran duygularını ifade etti.

Türkiye’de yaşanan son olaylardan herkesin alacağı önemli dersler bulunduğunu dile getiren Akıncı, “Diliyoruz ki böyle acılar tekrar etmesin ama bundan alınması gereken dersler var. Her zaman birlik ve beraberlik diyoruz. Bunu anlamak için bundan daha ayan beyan bir ortam olamaz.” diye konuştu.

Yorumlar