Batı Şeria'daki gösterilere müdahale

- İsrail askerlerinin, Yahudi yerleşim birimleri ve ayrım duvarı karşıtı gösterilere müdahalesinde Filistinliler atılan gazdan etkilendi - Filistin bayrağının yanında Fransa bayrağı da taşıyan eylemciler, terör karşıtı slogan attı

Google Haberlere Abone ol
Batı Şeria'daki gösterilere müdahale

RAMALLAH (AA) - İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlenen Yahudi yerleşim birimleri ve ayrım duvarı karşıtı gösterilere müdahalesi sonucu onlarca Filistinli atılan gazdan etkilendi.

Filistin Halk Direniş Komiteleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ramallah'ın batısındaki Nalin, Belin ve Nebi Salih ile Nablus'un batısındaki Kefr Kadum beldelerinde Yahudi yerleşim birimleri ve ayrım duvarına karşı düzenlenen gösterilere İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanarak müdahale ettiği, Filistinli gençlerin de askerlere taş ve molotofkokteylleri ile karşılık verdiği belirtildi.

Gösteride onlarca Filistinlinin atılan gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiği kaydedilen açıklamada, protestocuların ayrıca Filistin bayrağının yanı sıra Fransa bayrağı da taşıdığı ve terör karşıtı slogan attığı ifade edildi.

İsrail yönetimi, güvenlik gerekçesiyle Batı Şeria ile İsrail arasına 2002'de duvar inşa etmeye başlamıştı. Cuma günleri ayrım duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı düzenlenen gösterilere İsrail askerleri gerçek ve plastik mermi, göz yaşartıcı gaz, sis bombası ve basınçlı atık suyla müdahale ediyor. Filistin'de 2000 yılında patlak veren Aksa İntifadası'nın ardından İsrail yönetimi, saldırılara engel olma gerekçesiyle 2002'de ayrım duvarının inşasına başlamıştı.

Yorumlar