Batı Karadeniz'e taşkın koruma tesisi

- Taşkın riskini azaltmak amacıyla son bir hafta içinde Samsun, Tokat, Amasya, Sinop ve Ordu’da inşa edilecek 25 taşkın koruma tesisinin sözleşmesi imzalandı - Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Bu bölgelerimizde taşkın riskini en alt seviyeye indirmek için Bakanlık ve ilgili kuruluşlarla birlikte çok büyük bir planlama, projelendirme ve uygulama çalışması yapıyoruz. Hedefimiz, yağış olmadan önce tedbirleri almak, yağış anında ve sonrasında ise meydana gelen olumsuzlukları ortadan kaldırmak"

Google Haberlere Abone ol
Batı Karadeniz'e taşkın koruma tesisi

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet ve Su İşleri Genel Müdürlüğünce (DSİ) Batı Karadeniz'de taşkın riskini azaltmak amacıyla son bir hafta içinde 5 ilde inşa edilecek tesisler için sözleşme imzalandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Karadeniz Bölgesi'ndeki taşkınlarla mücadele kapsamında, Samsun, Tokat, Amasya, Sinop ve Ordu'da inşa edilecek 25 taşkın koruma tesisinin sözleşmesinin imzalandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Doğu ve Batı Karadeniz bölgelerinin ülkenin en fazla yağış alan bölgeleri olduğunu vurgulayarak, "Bu bölgelerimizde taşkın riskini en alt seviyeye indirmek için Bakanlık ve ilgili kuruluşlarla birlikte çok büyük bir planlama, projelendirme ve uygulama çalışması yapıyoruz. Hedefimiz yağış olmadan önce tedbirleri almak, yağış anında ve sonrasında ise meydana gelen olumsuzlukları ortadan kaldırmak." ifadesini kullandı.

- 50 mahalle ve 2 bin 230 dekar zirai arazi taşkınlardan korunacak

Batı Karadeniz’deki, bu illerde taşkınlarla mücadelede sadece bu 25 tesisi inşa etmeyeceklerini ve daha önce bu mücadele için birçok tesisi hizmete aldıklarını vurgulayan Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Samsun’da 2003 yılından bugüne kadar 66 adet dere ıslahını tamamlayarak, şehir merkezi ve 66 meskun mahal ile 22 bin 880 dekar alanı taşkından koruduk. 2019 yılı sonuna kadar 55 derenin ıslahını daha tamamlayarak 66 meskun mahal, 151 tesis ve 3 bin 306 dekar alanı taşkından koruyacağız.

Tokat’ta ise 2003 yılından bugüne kadar 116 dere ıslahı tamamladık ve şehir merkezini, 118 meskun mahal ile 5 bin 920 dekar alanı taşkınlardan koruduk. 2019 yılı sonuna kadar ise 49 adet dere ıslahı tamamlayacak ve 51 meskun mahal ve 7 bin 10 dekar alanı daha taşkından koruyacağız."

Amasya, Sinop ve Ordu’da da 2003 yılından itibaren taşkınlarla mücadeleyi aralıksız sürdürdüklerini aktaran Eroğlu bu süre zarfında Amasya’da 49, Sinop’ta 20 ve Ordu’da 40 derenin ıslahını tamamladıklarını 2019 yılı sonuna kadar ise taşkınla mücadele için yine bu illerde planlamalarını yaptıklarını bildirdi.

Bakan Eroğlu, Amasya'da 23, Sinop’ta 44 ve Ordu’da ise 36 derenin ıslahını tamamlayarak, yerleşim yerlerini ve zirai arazileri taşkınlardan koruyacaklarını ifade etti.

Yorumlar