Başkentte üç eve şehit ateşi düştü

- Bingöl'de bölücü terör örgütünce polis servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan altı polis memurundan, Osman Eray Karademir, Oğuz Sünbül ve Bekir Deniz'in Ankara'daki babaevlerinde büyük acı yaşanıyor

Google Haberlere Abone ol
Başkentte üç eve şehit ateşi düştü

ANKARA (AA) - Bingöl'de bölücü terör örgütünce polis servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan altı polis memurundan, Osman Eray Karademir, Oğuz Sünbül ve Bekir Deniz'in Ankara'daki baba ocaklarına ateş düştü.

Bölücü terör örgütü mensuplarınca polis servis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan altı polis memurundan, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Osman Eray Karademir'in (24) babası Timur Karademir'e ait Yenimahalle'deki evinin önüne Yenimahalle Belediyesince taziye çadırı kuruldu. 3 yıllık polis memuru olarak görev yapan şehidin evli olduğu ve 10 gün önce ilk çocuğunun dünyaya geldiği öğrenildi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Oğuz Sünbül'ün (23) ailesinin yaşadığı evin önünde de Keçiören Belediyesince kurulan taziye çadırında Kur'an-ı Kerim okutuldu. Aynı terör saldırısında şehit olan Bekir Deniz'in (23) ailesinin yaşadığı Mamak'taki evinde de şehit acısı yaşandı. Mamak Belediyesince kurulan taziye çadırında şehidin yakınları ve komşuları ile taziyeleri kabul eden şehit Bekir Deniz'in amcasının da özel harekat polisi olduğu öğrenildi.

Şehit Bekir Deniz ile şehit Oğuz Sünbül'ün devre arkadaşı olduğu ve aynı yerde görev yaptıkları öğrenildi.

Aile üyeleri, komşuların toplandığı şehit evlerinin sokakları ve binalar Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit evlerinin önünde 112 Acil Servis'e ait birer ambulans da hazır bulundu.

Bingöl'de düzenlenecek törenin ardından akşam saatlerinde hava yolu ile başkente getirilecek şehit polis memurlarından Osman Eray Karademir ve Oğuz Sünbül'ün Ankara'da, Bekir Deniz'in ise Ankara'dan karayolu ile götürüleceği memleketi Kırşehir'de defnedileceği öğrenildi.

- Bingöl'deki saldırı

Bingöl'de, dün çevik kuvvet ekiplerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 5 polis şehit olmuş, 4 polis yaralanmıştı. Yaralılardan, durumu ağır olan iki polis memurundan biri daha kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesinde şehit olmuştu.

Yorumlar