Başkan Konuk, Endonezyalı heyeti ağırladı

Bazı temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Endonezya Temsilciler Meclisi üyeleri, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nu da ziyaret etti.Michael Wattimena Başkanlığındaki Endonezya Temsilciler Meclisi Heyeti, TBMM Tarım, Orman ve...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Konuk, Endonezyalı heyeti ağırladı

Bazı temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Endonezya Temsilciler Meclisi üyeleri, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nu da ziyaret etti.

Michael Wattimena Başkanlığındaki Endonezya Temsilciler Meclisi Heyeti, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nu ziyaret etti. TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk ziyarette bir açıklama yaptı. Türkiye- Endonezya arasındaki yakınlığın, paylaşılan ortak değerlerin, ilişkileri her alanda daha da ileriye taşımak için güçlü bir zemin oluşturmaya devam ettiğini ifade eden Konuk, bu kapsamda son yıllarda iki ülke Cumhurbaşkanlarının karşılıklı ziyaretlerinin, ilişkileri daha da güçlendirdiğini vurguladı. Başkan Konuk, "Endonezya’yı sadece dost ve kardeş bir ülke değil, ekonomisini hızlı şekilde geliştiren, bölgesinde küresel refahın, istikrarın ve barışın gelişmesine katkıda bulunan, güvenilir ortak ve politik gücü bulunan önemli bir ülke olarak görüyoruz. İslam dünyasının iki büyük ekonomisine sahip ülkeleri ve stratejik ortak olarak küresel ekonomik sistemin geleceği, terörizm ve aşırıcılıkla mücadelede daha sıkı ilişkiler içinde olma arzusundayız" diye konuştu.

“Hedefimiz, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmak”

Endonezya’nın, son yıllarda ekonomi alanında çok büyük mesafeler kat ettiğini hatırlatan Başkan Konuk, Türkiye olarak bu durumdan memnun olduklarını bildirdi. İki ülke arasında, 2000’li yılların başında yaklaşık 260 milyon dolar olan ticaret hacminin, 2016 yılında 1,7 milyar dolara yaklaştığını aktaran Konuk, “Yakın süreçteki öncelikli hedefimiz daha güçlü işbirliği ile ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmak. G-20 üyesi ülke olarak ilerleyen yıllarda bu rakamın 10 milyar dolarlara taşınmasını arzu ediyoruz" dedi.

Endonezya’nın, terör örgütü FETÖ ile mücadeleye verdiği desteğe de değinen Başkan Recep Konuk, "Terör örgütü FETÖ ile mücadelemizde verdiğiniz destek ve iş birliğinin, ülkelerimizde ve dünyanın pek çok ülkesinde ortaya çıkabilecek demokrasi dışı bu tür kalkışma veya darbe girişimlerine niyeti olanların hevesini kıracağını ve bu tür hevese katılabilecekler için en büyük caydırıcı güç olacağını ifade etmek isterim" şeklinde konuştu.

“Endonezya’da terör örgütünün hedefinde”

Endonezya’nın da Türkiye gibi DEAŞ terörünün hedefi olduğunu belirten Konuk, "Irak ve Suriye’de yenilgiye uğrayan DEAŞ’ın Filipinlerin güneyinde zemin bulması endişe verici. Myanmar’da trajik bir insani kriz yaşanıyor. Şiddetin azalmasına karşın bölgedeki insani kriz devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın refikaları Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin geçtiğimiz günlerde Bangladeş’e gerçekleştirdiği ziyarette, Myanmar’dan kaçarak buraya sığınan mültecilerin yaşam koşullarını yerinde inceledi. Bangladeş’te 650 bine yakın sığınmacı var. Türkiye’nin tarımsal büyüklükte dünyada 8, tarımsal hasılada da Avrupa’da 1. sırada yer alıyor. Tarımsal üretimdeki gelişme de devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar