Başkan Cavit Erdoğan: Bu insanlık tarihine kara leke olarak yerleşen bir zulümdür

Kütahya’nın Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan edeceği yönündeki haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı ve ABD’nin Kudüs açıklamasını kınadıABD’nin Kudüs’ü İsrail’in...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Cavit Erdoğan: Bu insanlık tarihine kara leke olarak yerleşen bir zulümdür

Kütahya’nın Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan edeceği yönündeki haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı ve ABD’nin Kudüs açıklamasını kınadı

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan edeceği yönündeki haberlere ilişkin açıklama yapan Başkan Erdoğan, "ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapma düşüncesi kabul edilemez" dedi.

Açıklamada Başkan Erdoğan, "ABD yönetiminin Tel Aviv’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma niyeti ve bu kadim şehri İsrail’in başkenti olarak tanımaya hazırlanması Ortadoğu’nun mahvına hizmet edecek zaman ayarlı bir bombadır. ABD’nin kararı felakete ve hezimete davetiye çıkarıyor. ABD’nin Kudüs komplosu mukaddesatımızın sırtına inmek üzere kaldırılmış hançerdir ve bu hançer saplanırsa canı yanan, kanı dökülen, kayıplara sürüklenen yalnızca İslam âlemi olmayacaktır" dediler.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapma düşüncesinin kabul edilemez olduğunu belirten Başkan Erdoğan, "Bu insanlık tarihine kara leke olarak yerleşen bir zulümdür. Filistinli kardeşlerimiz bugün, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, insanlık dışı muamelelere maruz kalırken, İsrail’e böyle bir koz verilmesinin hiçbir hukuki, insani ve vicdani açıklaması olamaz. Uluslararası hukukun dahi hiçe sayıldığı Filistin meselesinde tarafını ortaya koyan ABD, tarihi boyunca İsrail’in emellerinden biri olan bu hamleyi geri çekmelidir. Filistin, yalnızca Müslümanları ilgilendiren bir konu değil, insanlık tarihine kara leke olarak yerleşen bir zulümdür. Bu bir insanlık meselesidir! Biz Müslümanlar olarak, Müslüman iş insanları olarak var gücümüzle bu zulmün karşısında durduk ve duracağız. Müslümanların kanayan yarası olan Kudüs’ün işgaline tüm dünyanın tepki vermesi gerektiğini savunuyoruz. Bu bir insanlık meselesidir!” ifadesini kullandı. (MB-EFE)

Yorumlar