Başbakan Yıldırım'ın yabancı sendika temsilcilerini kabulü

- Yıldırım: (2) - "Bakın, Türkiye’de karışıklık var, savaş var, Türkiye’de insanlık öldürülüyor gibi maksatlı propaganda yayanlar şunu amaçlıyorlar. Bölgede Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de efendim Ukrayna’da, bütün bu coğrafyada yaşananları daha da kötüleştirmek, burada emperyalist emelleri daha kolay hayata geçirmek için tek engel ülke var, o da Türkiye. Onun için Türkiye üzerine oynamak gerekiyor. Türkiye’yi dünya kamuoyunda zora düşürmek gibi bir gayret var. Ama gerçek ne, Türkiye savaşmıyor, Türkiye savaşanlardan canını kurtaranlara kucak açıyor" - (FETÖ)"Bir iş adamına emniyet içindeki polislerini gönderiyorlar, sıkıştırıyorlar, para sızdırıyorlar, kendilerine bağlıyorlar. Para vermezse hemen savcıya dosya hazırlayıp veriyorlar, savcı bu sefer adamı alıyor içeri, inim inim inletiyor. Adeta bir kumpas şeklinde, kamudan elde ettikleri gücü insanları perişan etmek için kullanmaya başladılar" - "İşte 15 Temmuz gecesi finaldir. Finali oynadılar, yerle bir oldular. Ama bunun kalıntıları, bunun hasarları böyle 1-2 ayda bitmez, şu anda mahkemeler işliyor, sistem işliyor. Bunların mensupları bir kısmı tutuklandı, bir kısmı memuriyetten çıkarıldı, bir kısmı gözaltına alındı. Bundan sonrasını yargı takip edecek. Bizim görevimiz yargıya gerekli desteği vermek" - "Diğer yandan bölücü terör örgütü bir taneydi bir de DEAŞ çıktı başımıza. O da din adına insanları öldürmeye başladı. İnsan öldürüyor Allahuekber diyor, aynen Boko Haram gibi bunlar sapık örgütlerdir. Bunların İslam’la, FETO, Boko Haram, DEAŞ ve diğerleri El Kaide bunlar hepsi ne İslam’da yeri var ne insanlıkta yeri var. Ne de bizim inancımızda yeri var. Bunlar tamamen terör örgütüdür" - (Suriyeli göçmenler) "Silah alsın, güçlü olsun, ‘Düşmanlarımız bize zarar vermesin’ diye. Ama o yöneticiler ne yaptı? O insanlar bir gün o silahların dönüp kendilerini vuracağını düşünmedi. Maalesef onu yaşadık. Onun için Türkiye güvenli bir limandı, Türkiye’ye gelip yerleştiler. Türkiye’ye ileri geri laf edecekler 3 milyonun hiç değilse, 3 binini alsınlar da biraz yük alsınlar, ahkam kesmesinler. İnsanlık böyle günlerde belli olur"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım'ın yabancı sendika temsilcilerini kabulü

İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, “Bakın,Türkiye’de karışıklık var, savaş var, Türkiye’de insanlık öldürülüyor gibi maksatlı propaganda yayanlar şunu amaçlıyorlar. Bölgede Suriye'de, Irak’ta, Yemen’de efendim Ukrayna’da, bütün bu coğrafyada yaşananları daha da kötüleştirmek, burada emperyalist emelleri daha kolay hayata geçirmek için tek engel ülke var, o da Türkiye. Onun için Türkiye üzerine oynamak gerekiyor. Türkiye’yi dünya kamuoyunda zora düşürmek gibi bir gayret var. Ama gerçek ne, Türkiye savaşmıyor, Türkiye savaşanlardan canını kurtaranlara kucak açıyor.” dedi.

İstanbul’daki Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde, İslam İşbirilği Teşkilatı ve Memur-Sen himayesinde 55 ülkeden gelen sendika konfederasyon heyetini kabul eden Başbakan Binali Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü’nün hayatın bütün alanlarında 40 yıl boyunca büyüdüğünü vurguladı.

Yıldırım, şunları söyledi:

“Peki siz ne yaptınız diye sorabilirsiniz. Biz silah eline alıp insan öldürmedikten sonra, terörize olmadıktan sonra hiçbir örgüte bir şey diyemeyiz. Bizim anayasamız var. Burası hukuk devleti. Ben ne yapıyorum efendim okul açacağım, okulda öğrenci yetiştiriyorum. Öğretmen yetiştiriyorum, mühendis yetiştiriyorum, üniversitelere profesör yetiştiriyorum, bunda ne yanlış var. Hem de dini de öğretiyorum. Bunlar hem dini bütün oluyor hem de mesleklerinde en iyi şekilde yetişiyor. Takdim böyle, anlatım böyle gibi gözüküyor. Aynı şekilde yargı. Yargı sistemi içinde de aynı süreçte kadrolarını sinsice yıllar yılı buraya yerleştirdiler.”

-“Savcı adamı içeri alıyor, inim inim inletiyor”

FETÖ'nün ondan sonra şantaja başladığını belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir iş adamına emniyet içindeki polislerini gönderiyorlar, sıkıştırıyorlar, para sızdırıyorlar, kendilerine bağlıyorlar. Para vermezse hemen savcıya dosya hazırlayıp veriyorlar, savcı bu sefer adamı alıyor içeri, inim inim inletiyor. Adeta bir kumpas şeklinde, kamudan elde ettikleri gücü insanları perişan etmek için kullanmaya başladılar. İşte bu sürece girdikten sonra biz bunlar üzerinde yoğunlaştık. İlk darbeyi aslında 15 Temmuz’da yapmadılar. 17 Aralık’ta hükümete karşı bir operasyon çektiler. Yargı operasyonu. Nasıl bir operasyon, hükümetten bakanların ailelerini filan toplamaya kalktılar. Efendim, bakanlar hakkında dava açmaya kalktılar. Başbakanı o dönem ki. Cumhurbaşkanımızı almaya kalktılar. Bizleri aynı şekilde. Böylece deşifre oldu, örgüt deşifre oldu. Ondan sonra mücadele başka bir boyut kazandı ve biz bu örgütün sistematik olarak üzerine gittik. Kamudaki bütün uzantılarını tespit edip temizleme yönünde adımlarımızı attık.”

Bunu görünce örgütün, bunun "artık bir ölüm kalım mücadelesi olduğu kararını verdiğini" ifade eden Yıldırım, Pensilvanya’daki teröristbaşının talimatıyla açıktan silahlı darbe yapmaya kalkıştıklarını kaydetti.

-“Finali oynadılar, yerle bir oldular”

Yıldırım, 15 Temmuz gecesinin final olduğunu dile getirerek, "Finali oynadılar, yerle bir oldular. Ama bunun kalıntıları, bunun hasarları böyle 1-2 ayda bitmez, şu anda mahkemeler işliyor, sistem işliyor. Bunların mensuplarının bir kısmı tutuklandı, bir kısmı memuriyetten çıkarıldı, bir kısmı gözaltına alındı. Bundan sonrasını yargı takip edecek. Bizim görevimiz yargıya gerekli desteği vermek. Diğer yandan bölücü terör örgütü bir taneydi bir de DEAŞ çıktı başımıza. O da din adına insanları öldürmeye başladı. İnsan öldürüyor Allahuekber diyor, aynen Boko Haram gibi bunlar sapık örgütlerdir. Bunların İslam’la, FETO, Boko Haram, DEAŞ ve diğerleri El Kaide bunlar hepsi ne İslam’da yeri var ne insanlıkta yeri var. Ne de bizim inancımızda yeri var. Bunlar tamamen terör örgütüdür.” diye konuştu.

Bunların arka planında yöneten, yönlendiren güçlerin de olduğuna işaret eden Yıldırım, bunu bildiklerini ama öncelikle görünenlerle mücadele edeceklerini vurguladı. Bunlar kalktığında gözükmeyenlerin ortaya çıkacağını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

“Bir kere perdenin önünü temizlememiz lazım, ondan sonra da arka tarafında da bunları azmettirenler, cesaretlendirenler, sahaya sürenler ortaya çıkacak. Bakın, Türkiye’de karışıklık var, savaş var, Türkiye’de insanlık öldürülüyor gibi maksatlı propaganda yayanlar şunu amaçlıyorlar. Bölgede Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de efendim Ukrayna’da, bütün bu coğrafyada yaşananları daha da kötüleştirmek, burada emperyalist emelleri daha kolay hayata geçirmek için tek engel ülke var, o da Türkiye. Onun için Türkiye üzerine oynamak gerekiyor. Türkiye’yi dünya kamuoyunda zora düşürmek gibi bir gayret var. Ama gerçek ne, Türkiye savaşmıyor, Türkiye, savaşanlardan canını kurtaranlara kucak açıyor.”

- “Yük alsınlar, ahkam kesmesinler”

Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin 3 milyon Suriyeliyi misafir ettiğini vurgulayarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Hangi ülke bunu yapıyor. Konuşanlar önce bunu söylesin. Bu insanlar köylerinden, evlerinden, yerlerinden, yurtlarından niye kalkıp geldi. Kim düzenini bozar. Canını kurtarmak için yaptılar. Çünkü yıllarca onlar da ülkelerini savunmak için, düşmanlarına karşı savunmak için yemediler, içmediler, devlete para verdiler Suriye’de. Silah alsın, güçlü olsun, ‘Düşmanlarımız bize zarar vermesin’ diye. Ama o yöneticiler ne yaptı? O insanlar bir gün, o silahların dönüp kendilerini vuracağını düşünmedi. Maalesef onu yaşadık. Onun için Türkiye güvenli bir limandı, Türkiye’ye gelip yerleştiler. Türkiye’ye ileri geri laf edecekler, 3 milyonun hiç değilse, 3 binini alsınlar da biraz yük alsınlar, ahkam kesmesinler. İnsanlık böyle günlerde belli olur.”

Orada her gün yüzlerce çocuğun, sivilin öldüğünü, ama kimsenin kılını kıpırdatmadığını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

“Bakın Türkiye elinden geleni yapıyor. Suriye’nin kuzeyinde DEAŞ’tan bir alanı temizlemek için oradaki özgürlük mücadelesi yapan kardeşlerimize destek oluyoruz. Onların köylerini, evlerini tekrar geri almaları için her türlü lojistik desteği veriyoruz. Aksi halde bizi de rahatsız ediyorlar. Şimdi göçmenleri aldık yetmiyor, arkadan onların arasına katılıp gelip canlı bomba oluyorlar, insanları öldürüyorlar.”

(Sürecek)


Yorumlar