Başbakan Yıldırım'ın Cübeyr'i kabulü

- Yıldırım, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cübeyr'e, ülkesinin 15 Temmuz'daki menfur darbe girişimi karşısında gösterdiği dayanışma dolayısıyla teşekkür etti

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım'ın Cübeyr'i kabulü

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cübeyr'e, ülkesinin, 15 Temmuz'daki menfur darbe girişimi karşısında gösterdiği dayanışma dolayısıyla teşekkür etti.

Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cübeyr'i kabul etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Suudi Arabistan'ın, 15 Temmuz'da vuku bulan menfur darbe girişimi karşısında gösterdiği dayanışma için teşekkürlerini dile getirdi.

Yıldırım, güçlü tarihsel ve kültürel bağlara sahip olunan Suudi Arabistan ile ilişkileri her alanda geliştirmeyi arzu ettiklerini ve bölgesel konularda diyalog içerisinde kalmaya önem verdiklerini belirtti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cübeyr ise ülkesinin darbe girişiminin hemen ardından Türkiye ile dayanışma yönündeki tavrını ortaya koyduğunu belirterek, bölgesel gelişmeler ve terörizmle mücadele başta olmak üzere Türkiye ile işbirliği içinde bulunmaya devam edeceklerini vurguladı.



Yorumlar