Başbakan Yıldırım'dan TRT'ye "Geçmiş olsun" ziyareti

- Yıldırım: - "Paralel terör örgütü çeteleri mağlup olmuştur. Bu darbe kesinlikle başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Milletimiz rahat olsun. Hayat artık normale döndü" - "Ankara Kızılay, İstanbul Taksim başta olmak üzere, her yerde adeta bir şenlik havasında demokrasi nöbetlerine devam edeceğiz. Gündüz normal hayat devam ediyor. İşimize, gücümüze bakıyoruz. Çünkü çoluğumuzun, çocuğumuzun, ülkemizin işlerinin geri kalmaması lazım, maişetlerimizi temin etmemiz lazım. Ama akşam hem demokrasi nöbetine devam edeceğiz hem de demokrasi şöleni devam edecek. Bir müddet daha böyle devam edecek" - "Türkiye'de ticari, sosyal, kültürel hayat normale dönmüştür. Bugünlerde 'Türkiye'de darbe henüz tamamlanmadı, devam ediyor' algısı yaymaya çalışanlara karşı, özellikle dünya kamuoyunun ve Türk kamuoyunun bilmesini isterim ki bunlar tamamen aslı astarı olmayan haberlerdir" - "Silahlı Kuvvetler ile vatanını, milletini, bayrağını seven her düzeydeki askerlerle onların kıyafetleri içine gizlenmiş paralel terör çetelerini birbiriyle karıştırmayalım. Onlar asker değil, vatandaşın üzerine acımasızca tankları süren, onları tarayan ve milletini öldürmek için gözünü bile kırpmayan canilerdir. Hak ettikleri her türlü cezayı alacaklardır" - "Vatandaşlarım sakin olsun. Olayın tazeliğiyle, heyecanıyla aşırı tepkiler vermekten sakınalım. Silahlı Kuvvetler bizim geleceğimizdir, güvencemizdir. Silahlı Kuvvetlerimize zarar verecek bir davranış içinde olmayalım. Kurumsal kimliğini zedeleyen bir davranış içinde asla olmayalım" - "Bir bela daha defedilmiştir. Milletimiz rahat bir nefes almıştır. Ancak işimiz bitmedi, bundan sonra temizlik harekatını süratle yapacağız. Bir daha milletin iradesine karşı gelmeye çalışma cesaretini hiç kimse gösteremeyecek şekilde bu darbeci bozuntularına hak ettikleri cezayı vereceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım'dan TRT'ye "Geçmiş olsun" ziyareti

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Paralel terör örgütü çeteleri mağlup olmuştur. Bu darbe kesinlikle başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Milletimiz rahat olsun. Hayat artık normale döndü." dedi.

Yıldırım, TRT'ye yaptığı "Geçmiş olsun" ziyaretinin ardından, açıklamalarda bulundu. Konuşmasına 15 Temmuz darbe kalkışmasına karşı kahramanca mücadele eden Türk milletini tebrik ederek başlayan Yıldırım, milletin bu kararlılığı, başkomutan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti ve hükümetin milli irade dışında hiçbir şeyin darbe yapamayacağı, herhangi bir şekilde demokrasiye zarar veremeyeceği yönündeki tutumunun bu darbe girişimini başarısız hale getirdiğini belirtti.

Başbakan Yıldırım, "Paralel terör örgütü çeteleri mağlup olmuştur. Bu darbe kesinlikle başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Milletimiz rahat olsun. Hayat artık normale döndü." ifadesini kullandı.

- "Demokrasi nöbetine devam edeceğiz"

Vatandaşın artık gündüz işinde, gücünde normal hayatına devam edeceğini belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"Ancak sadece Türkiye için değil, aynı zamanda dünyadaki demokrasilerin geleceği açısından da çok önemli olan bu olay nedeniyle işi gücü bittikten sonra Ankara Kızılay, İstanbul Taksim başta olmak üzere, her yerde adeta bir şenlik havasında demokrasi nöbetlerine devam edeceğiz. Gündüz normal hayat devam ediyor. İşimize gücümüze bakıyoruz. Çünkü çoluğumuzun, çocuğumuzun, ülkemizin işlerinin geri kalmaması lazım, maişetlerimizi temin etmemiz lazım. Ama akşam hem demokrasi nöbetine devam edeceğiz hem de demokrasi şöleni devam edecek. Bir müddet daha böyle devam edecek.

Türkiye'de ticari, sosyal, kültürel hayat normale dönmüştür. Bugünlerde 'Türkiye'de darbe henüz tamamlanmadı, devam ediyor' algısı yaymaya çalışanlara karşı özellikle dünya kamuoyunun ve Türk kamuoyunun bilmesini isterim ki bunlar tamamen aslı astarı olmayan haberlerdir. Bankacılık sistemimiz tıkır tıkır işlemektedir. İstanbul Borsamız faaliyetlerine başlamıştır. Merkez Bankamız gerekli çalışmaları yapmaktadır. Sermaye Piyasası Kurulumuz ve bütün finansal kuruluşlarımız hiçbir kısıtlamaya tabi olmadan faaliyetlerini yürütmektedir. Her şey yolundadır. Dolayısıyla bu tür iftiralara, karalama kampanyalarına finansal çevrelerin itibar etmemesini istiyoruz."

- "Hak ettikleri her türlü cezayı alacaklar"

Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşlara sakin olmalarını ve olayın tazeliğiyle aşırı tepkilerden kaçınmaları çağrısında bulundu.

Silahlı kuvvetlerin ülkenin geleceği ve güvencesi olduğunu ifade eden Yıldırım, silahlı kuvvetlerin kurumsal kimliğini zedeleyecek bir davranış içinde asla olmamak gerektiğini bildirdi.

Başbakan Yıldırım, "Silahlı Kuvvetler ile vatanını, milletini, bayrağını seven her düzeydeki askerlerle onların kıyafetleri içine gizlenmiş paralel terör çetelerini birbiriyle karıştırmayalım. Onlar asker değil, vatandaşın üzerine acımasızca tankları süren, onları tarayan ve milletini öldürmek için gözünü bile kırpmayan canilerdir. Hak ettikleri her türlü cezayı alacaklardır." diye konuştu.

Bu darbe girişiminin püskürtülmesinde en büyük görevin, bu konudaki net tutumuyla Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Erdoğan'da olduğunu belirten Yıldırım, hükümetin bunun ordu içindeki paralel terör örgütü mensuplarının bir kalkışması olduğunu ilk anda tespit ettiğini vurguladı.

Bunların arka planında çok şeyin bulunduğunu, bugün bunları konuşacak zaman olmadığını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

"Ama burada bir şeyi daha gördük. Kahraman polislerimiz, kendilerini ortaya koydular. Özel Harekatçılarımız, burada bu darbenin bastırılmasında çok büyük bir gayret gösterdiler. Tabi Silahlı Kuvvetler içerisinde bayrağını, yurdunu milletini seven subay, astsubay her kademedeki ordu mensupları da bu çılgın harekete karşı gerekli hassasiyeti göstererek devletinin, milletinin yanında yer almıştır. Bunlara da teşekkür ediyorum."

- "İşimiz bitmedi"

Yıldırım, "Bir bela daha defedilmiştir. Milletimiz rahat bir nefes almıştır. Ancak işimiz bitmedi, bundan sonra temizlik harekatını süratle yapacağız. Bir daha milletin iradesine karşı gelmeye çalışma cesaretini hiç kimse gösteremeyecek şekilde bu darbeci bozuntularına hak ettikleri cezayı vereceğiz." dedi.

Başbakan Yıldırım, dış güçlerin sırtlarını sıvazladığı bölücü terör örgütünün her kademesindeki destekçilerini de unutmayacaklarını, onlara da gerekli cevabı bu vesileyle vermiş olacaklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bir kez daha söylüyorum. Bu olay ordumuza mal edilemez. Ordumuzun kademe komutanlarına mal edilmez. Bu ordu içeresindeki bir grup terör mensubunun kalkıştığı bir iştir. Çünkü bizim ordumuz, 'peygamber ocağı' diye tanımlanan bir ordudur. Ordumuz, bir yandan bu mücadelenin içinde olurken diğer yandan da Doğu'da, Güneydoğu'da ülkemizin birliği, beraberliği, milletimizin geleceği için gece gündüz demeden büyük bir mücadele vermektedir. Onların morallerini bozacak, onların bu mücadele azmini zayıflatacak hiçbir provokasyona, hiçbir olumsuz propagandaya asla ve asla meydan vermememiz lazım. Bir kez daha milletimize medyunuşükranız. "

- "Çağrımıza verilen muhteşem cevap en büyük gücümüz oldu"

Milletin asil bir millet olduğunu, 15 Temmuz gecesi bir kez daha gösterdiğine işaret eden Yıldırım, "(İnin meydanlara, çapulculara meydanı bırakmayın) çağrımıza verilen o muhteşem cevap, darbenin önlenmesinde en büyük gücümüz olmuştur. Cenab-ı Mevlama, bu güzel ülkeyi, bu güzel milleti, bu büyük badireden az hasarla çıkarmış olmasından dolayı bir daha şükranlarımı sunuyorum. Ülkemiz için, bayrağımız için, çocuklarımızın geleceği için hayatlarını kaybeden sivil şehitlerimize, polis şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile TRT Genel Müdürü Şenol Göka'dan bilgi aldı. TRT stüdyolarını gezen Yıldırım, çalışanlara "Geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

- Konvoyu durdurdu

Öte yandan, Başbakan Yıldırım, TÜRKSAT AŞ'nin Gölbaşı'ndaki tesislerinde FETÖ'nün darbe girişimine direnirken vefat eden Tesisler İşletme Direktörü Ahmet Özsoy'ın Bağlum'daki cenaze namazının ardından, TRT'ye giderken, çevre yolu üzerinde vatandaşları görünce konvoyunu durdurdu.

Ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen vatandaşların, "Bir daha böyle bir şeyi yaşamak istemediklerini, devletin ve hükümetin arkasında olduklarını" gözyaşlarıyla ifade etmeleri üzerine Yıldırım, vatandaşlara verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Yorumlar