Başbakan Yıldırım nikah şahitliği yaptı

- Binali Yıldırım, Konya'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun’un oğlunun düğün törenine katıldı - Yıldırım ve eski Başbakan Davutoğlu, çiftin nikah şahitliğini yaptı

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım nikah şahitliği yaptı

KONYA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun’un oğlunun, Konya'daki düğün törenine katıldı.

Özel uçakla Konya'ya gelen Yıldırım, buradan Sorgun’un oğlunun düğün töreninin yapıldığı merkez Meram ilçesindeki İkonia Garden salonuna geldi.

Yıldırım’ı, burada eski Başbakan, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ile RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya karşıladı.

Ebubekir ve Büşra Sorgun çiftinin nikahını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek kıydı. Nikah şahitliğini ise Yıldırım ile Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan yaptı.

Nikahın ardından Başbakan Yıldırım, çifti tebrik etti.

Yıldırım, görevli şahitler olarak bu güzelliğe ortak olduklarını ifade ederek, “Allah yollarını açık etsin" dedi. Başbakan Yıldırım, "Evlilik uzun, ince bir yol ama telaşlanmayın, o yolları sizin için uzun duble yol haline getirdik” sözleriyle salondakileri güldürdü.

Evlilikte zaman zaman zorlukların yaşanacağına dikkati çeken Yıldırım, çifte hitaben, “Zorlukları paylaşıp azaltacaksınız. Mutlulukları paylaşıp artıracaksınız. Böylece geçinip gideceksiniz.” diye konuştu.

Damat Ebubekir Sorgun’a evliliğin sırrını soran Yıldırım, Sorgun’un 'Nedir?' diye karşılık vermesi üzerine, çifte şöyle konuştu:

“İtaat et, rahat et. Büşra, sen de havaya girme. Ebubekir hiddetlenince, ‘Peki’ diyeceksin. Sen hiddetlenince o da ‘Peki’ diyecek. Böylece gül gibi geçinip gideceksiniz. Çocuklarımızın tahtını bizler yapabilir ama bahtını yapamayız. Allah gençlerimizin bahtını açık etsin. Bunları söyledikten sonra bir selam bir de tavsiye var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın düğün sahiplerine ve misafirlere selamı var.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı düğün törenlerinde yaptığı 3 çocuk tavsiyesini hatırlatan Yıldırım, “Bir olur garip olur, iki olur rakip olur, üç olur denge kurulur. Gerisi Allah kerim, size kalmış. Allah hayırlı nesiller yetiştirmeyi hepinize nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, konuşmasının ardından evlilik cüzdanını damat Ebubekir Sorgun’a verdi. Davutoğlu ise çifte mutluluk diledi.

Ahmet Sorgun ile dostluklarının, babalarına dayandığını ifade eden Davutoğlu, iki ailenin de sevdiği aileler olduğunu belirterek iyi dileklerde bulundu.

Törenin ardından misafirlere yemek ikram edildi.

Yorumlar