Başbakan Yıldırım medya temsilcileriyle bir araya geldi (1)

- Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Yıldırım: - "Esasen terör örgütü PKK, YPG, PYD'nin dünya kamuoyunu etkilemeye çalışmak için kullandığı kara propagandanın tam tersi var burada. 'Kürtleri öldürmek için, bölgede Kürtleri yok etmek için Türk Ordusu operasyon başlattı' şeklindeki konu, tamamen orada yaşayan Kürt, Arap, Türkmen, sivil, gücü, imkanı olmayan insanları kurtarmaya yönelik bir faaliyettir. İşin özü bu" - "Sınırın ötesinden 6 tane roket Kilis'e attılar. Allah'tan can kaybı yok, 2 vatandaşımız hafif yaralı. Arkasından topçularımız gereken karşılığı verdi ve hedefleri imha etti"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım medya temsilcileriyle bir araya geldi (1)

İSTANBUL (AA) - Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Esasen terör örgütü PKK, YPG, PYD'nin dünya kamuoyunu etkilemeye çalışmak için kullandığı kara propagandanın tam tersi var burada. 'Kürtleri öldürmek için, bölgede Kürtleri yok etmek için Türk Ordusu operasyon başlattı' şeklindeki konu, tamamen orada yaşayan Kürt, Arap, Türkmen, sivil, gücü, imkanı olmayan insanları kurtarmaya yönelik bir faaliyettir. İşin özü bu." dedi.

Medya temsilcileriyle Vahdettin Köşkü'nde bir araya gelen Yıldırım, toplantının amacının dün saat 17.00 itibariyle resmen başlayan Zeytin Dalı Harekatı hakkında istişarede bulunmak, bundan sonraki süreçte, millet olarak, medya olarak, bu harekatın başarıyla sorunsuz tamamlanması için neler yapılması gerektiği konusunda görüş almak, hem de kendi hassasiyetlerini paylaşmak olduğunu söyledi.

Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"2014 yılından itibaren Suriye'nin kuzey batısındaki Afrin Bölgesi'nde PKK, PYD, YPG, KCK unsurları burayı kanton ilan ederek bölge halkı üzerinde sistematik bir baskıya başladı. Zorla gençleri askere almak da dahil vatandaşlarla orada yaşayan -ki nüfus dağılımına baktığımızda yüzde 55 Arap daha sonra Kürtler var, bir miktar da Türkmen var- Bunlara sistematik zulüm uygulayarak, onlara itaat edenleri koruyup, itaat etmeyenleri de bölgeden sürgüne göndermek şeklinde bir baskı, zulüm politikasını bugüne kadar sürdürdüler. Bu şekilde şehri terk edenlerin sayısının 300 bini aştığı tahmin ediliyor. Bunların büyük bir kısmı da Türkiye'ye geldi. Esasen terör örgütü PKK, YPG, PYD'nin dünya kamuoyunu etkilemeye çalışmak için kullandığı kara propagandanın tam tersi var burada. 'Kürtleri öldürmek için, bölgede Kürtleri yok etmek için Türk Ordusu operasyon başlattı' şeklindeki konu, tamamen orada yaşayan Kürt, Arap, Türkmen, sivil, gücü, imkanı olmayan insanları kurtarmaya yönelik bir faaliyettir. İşin özü bu. Fırat Kalkanı Bölgesinde DEAŞ'ın yaptığını, burada DEAŞ da kısmen olmakla beraber PKK, YPG ve PYD dediğimiz PKK'nın kuzenleri. Aynı esasında, PKK ile bir farkları yok. Ancak PKK dünyada bir çok ülkede biliniyor ve terör örgütü ilan edildiği için isim değiştirerek, farklı bir yapıda olduklarını, daha masum bir hareket olduklarını anlatmaya çalışıyorlar, kamuoyunu etkilemeye çalışıyorlar."

Terör örgütünün, gerek dost ve kardeş bölge halkı, gerek Türkiye'de sınıra yakın yaşayan vatandaşların can ve mal güvenliğe yönelttiği tehlikenin son dönemlerde artmaya başladığını belirten Yıldırım, "Şu anda 700'ün üzerinde taciz oldu sınırlarımızda. Sınırın ötesinden 6 tane roket Kilis'e attılar. Allah'tan can kaybı yok, 2 vatandaşımız hafif yaralı. Arkasından topçularımız gereken karşılığı verdi ve hedefleri imha etti." ifadelerini kullandı.

Afrin Bölgesi'nden, Hatay ve Kilis ile civardaki karakollara, üslere 700'e yakın tacizin gerçekleştirildiğini, hudut karakollarının Afrin Bölgesi'ndeki terör örgütlerinin saldırısına ve tehditlerine sürekli olarak maruz kaldığını anlatan Yıldırım, söz konusu taciz ve saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşların, şehitlerin olduğunu hatırlattı.

Öte yandan, Suriye'nin diğer kesimlerinden gelen ve bu bölgede yuvalanan DEAŞ unsurlarının, hudut bölgeleri ile Türkiye'ye saldırı düzenlemeleri, Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçiş yapma gayretleri olduğunu anlatan Yıldırım, "Hatırlarsınız Amerika, 'SDG ve PYD güçleri ile Rakka'yı aldık' diye açıkladıktan sonra konvoy halinde buradan DEAŞ teröristlerinin çıkışına izin verdi. Adeta onlara korumalık yaparak 50 tırla ve yüzlerce araçla Rakka'dan silahlarıyla birlikte çıkmalarına destek oldu. PKK'lılar da bunlara korumalık yaptı. O yüzden bu terör örgütlerinin esasen isimleri farklı olsa da hepsi aynı, amaçları aynı, yönetildikleri merkez aynı." değerlendirmesini yaptı.

(Sürecek)

Yorumlar