Başbakan Yıldırım, İzmir'de

- Yıldırım, STK temsilcileriyle bir araya geldi: (2) - "Hiçbir şey birbirimizi kırıp dökecek kadar kıymetli değil, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine eriştirecek hedefte en önemli şart güven ve istikrarın devamıdır. Bunun olmadığı yerde hizmet ve başarı olmaz, mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir ülke olmaz" - "Daha fazlasını da yapmamız lazım ihtiyacımız olan birlik beraberlik ve kardeşlik. Bunu sağlarsak önümüzde kimse duramaz. Türkiye’nin potansiyel yüksek. En büyük potansiyel ise genç ve dinamik nüfusu. Allah kimine imkan vermiş, kiminde petrol kiminde doğal gaz var. bizde ise insan var. Doğal kaynağı olan Venezuela, Libya, Irak ama orada istikrar yok, fakirlik var, basiretsiz yöneticiler yüzünde halkları perişan" - "Güneydoğu'nun en büyük havalimanını açarak teröre karşı duruşumuzu ortaya koyduk" - "Göz kamaştırıcı, müthiş bir tatbikat. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gurur duydum. Silahlı kuvvetlerimizin gücüyle, kabiliyetiyle bir kez daha gururlandık"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım, İzmir'de

İZMİR (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Hiçbir şey birbirimizi kırıp dökecek kadar kıymetli değil, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine eriştirecek hedefte en önemli şart güven ve istikrarın devamıdır. Bunun olmadığı yerde hizmet ve başarı olmaz, mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir ülke olmaz" dedi.

Başbakan Yıldırım, İzmir Valiliği tarafından Kaya Termal Otel'de sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, hükümet olarak İzmir’de Türkiye’nin en güzel projelerini hayata geçirdiklerini belirtti.

Adnan Menderes Havalimanı'nı yenilenen iç ve dış hatlar terminalleri ile Türkiye’nin en güzel, en modern havalimanlarından biri haline getirdiklerini ifade eden Yıldırım, "Yolcu sayısı 2 milyondan 12 milyona yükseldi. Konak Tünellerinden, açıldığından bu yana 10,5 milyon İzmirli geçti. ‘Bir işe yaramaz’ diyenlerin kulağı çınlasın. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptığımız İZBAN sadece İzmir’in ve Türkiye’nin değil dünyanın en uzun raylı toplu taşıma sistemi. Şimdi Torbalı’ya kadar uzandı, Selçuk etabı inşaatı devam ediyor önümüzdeki yıllarda da Bergama’ya daha sonra da Avrupa’nın en büyük limanlarında olacak Çandarlı Limanı’na kadar uzanacak” diye konuştu.

Yıldırım, İzmir Kuzey Çevre Yolu'nu da Çandarlı Limanı’na kadar yap, işlet ve devret modeliyle uzatacaklarını, böylece İzmir ekonomisinde önemli yeri olan Aliağa bölgesindeki trafik sıkışıklığını çözeceklerini söyledi.

İzmir’deki diğer projelere değinen Yıldırım, “Daha fazlasını da yapmamız lazım, ihtiyacımız olan birlik beraberlik ve kardeşlik. Bunu sağlarsak önümüzde kimse duramaz. Türkiye’nin potansiyeli yüksek. En büyük potansiyel ise genç ve dinamik nüfusu. Allah kimine imkan vermiş, kiminde petrol, kiminde doğalgaz var. Bizde ise insan var. Doğal kaynağı olan Venezuela, Libya, Irak. Ama orada istikrar yok, fakirlik var, basiretsiz yöneticiler yüzünden halkları perişan." ifadesini kullandı.

Başarının ancak karşılık saygı ve sevgi ile geleceğine dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"Hiçbir şey birbirimizi kırıp dökecek kadar kıymetli değil, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine eriştirecek hedefte en önemli şart güven ve istikrarın devamıdır. Bunun olmadığı yerde hizmet ve başarı olmaz, mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir ülke olmaz. Elimizdeki nimetin kadrini kıymetini bilelim enerjimizi boşa tüketecek işlere izin vermeyelim."

Yıldırım, Ankara-İzmir hattını iki kent arasındaki seyahat süresini 3,5 saate indireceğinin bu projeyi de 2019 yılında bitirmeyi hedeflediklerini dile anlatarak, İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi'ninin 9 milyar dolarlık maliyetiyle Türkiye’nin en büyük projelerinde biri, maliyetinin de 53 ülkenin milli gelirinden fazla olduğunu sözlerine ekledi.

- "Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul'a yakışır"

Dünyada hava yolu taşımacılığında merkezin değiştiğini belirten Yıldırım "Ben bakan olarak göreve başladığımda Türkiye'nin transit yolcu sayısı 2 milyondu, şimdi 26 milyon. Bu, Türkiye artık doğunun, batının, Afrika'nın, Avrupa'nın, Uzakdoğu'nun buluştuğu bir merkez oluyor. Böyle bir konumda tabii ki dünyanın en büyük havalimanı da Türkiye'ye, İstanbul'a yakışır. İstanbul'la yarışmak da İzmir'e yakışır. Zaten plakaları arka arkaya; 34-35. Araya kimseyi almayacağız." dedi.

İzmirli yatırımcılardan, girişimcilerden ve sanayicilerden, İzmir'in dinamikleri için daha çok çalışmalarını isteyen Yıldırım, şunları söyledi:

"Daha çok üretmek için bizden ne isterseniz isteyin. Hükümet yeni kurulduğunda, hükümet programını okurken bir şey söyledim; bu ülke için yatırım yapan, iş, aş oluşturan herkesin önüne turkuaz halı sereceğiz. Üreten, gerçek ekonomiyi yücelten bir hükümet olacağız. Hedefimiz bu. İşimiz üretmek, hizmetimiz, gücümüz millet."

Yeni hükümet kurulduktan sonra ilk gezisini Diyarbakır'a yaptığını, burada hunharca katledilen 16 vatandaşın aileleriyle bir araya geldiklerini daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Güneydoğu'nun en modern havalimanını açtıklarını ve teröre karşı kararlı duruşu ortaya koyduklarını söyledi.

Yıldırım, Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte izlediklerini anımsatarak, "Tatbikat, ilk defa bu yıl sadece Türkiye'nin değil Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna, Pakistan, Katar, Suudi Arabistan gibi ülkelerin de katılımıyla oldu. Göz kamaştırıcı, müthiş bir tatbikat. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gurur duydum. Silahlı kuvvetlerimizin gücüyle, kabiliyetiyle bir kez daha gururlandık. İlk defa uluslararası boyutta yapıldı. Bundan sonra da bu konudaki uluslararası koordinasyon, işbirliği artarak devam edecek." diye konuştu.

Yıldırım konuşmasını, "Ekmeğimizi böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz, yolları böleriz memleketi böldürtmeyiz" sözleriyle tamamladı.

- Bakan Işık

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da konuşmasında İzmir'in Osmanlı ve Cumhuriyet tarihinin en önemli merkezlerinden biri olduğunu ve İktisat Kongresi'ne ev sahipliği yapmasının tesadüf olmadığını ifade etti.

Cumhuriyet ideallerinin hayata geçirilmesinde İzmir'in önemli rol aldığını kaydeden Bakan Işık, "İktidarlarımız döneminde de İzmir'in yaptığı atılımlar Türkiye açısından çok önemli" dedi.

Kentin nitelikli insan yapısına sahip olduğuna dikkati çeken Fikri Işık, "İzmir'in en önemli noktalarından biri nedir derseniz, 'İzmir'in güzel insan yapısı' derim. İzmir şu anda Türkiye'nin en nitelikli insan yapısına sahip illerinin başında geliyor. Bu gerçekten bir ülke için en önemli değerlerden biri. Bunların nimete dönüşme noktasında bundan sonra da gayret etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Işık, İzmir Milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım önderliğinde Hükümetin İzmir'i, seçici olarak orta yüksek teknolojili üretimde 5. Bölge ilan edeceğini söyledi.

Fikri Işık, savunma sanayinde de İzmir'i bulunduğu noktadan yukarı taşımak için çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını belirtti.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ise kentin sosyoekonomik gelişmesinin büyük hız kazandığını, pek çok alanda yatırımların sürdüğünü ifade etti.

Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


Yorumlar