Başbakan Yıldırım, Diyarbakır'da kanaat önderleriyle buluştu

- Yıldırım: (3) - "Bu bölgede görev yapan, terörle bir şekilde iç içe olmuş 14 bin öğretmen olduğu tahmin ediliyor. Ancak bunların ne kadarının doğrudan terör örgütüyle ilişkili olduğu, ne kadarının olmadığı yapılacak incelemelerle, soruşturmalarla ortaya çıkacak. Bayramdan sonra okullar açılıyor. Milli Eğitim Bakanımız ile konuştuk, tedbir olarak üzerinde şüphe bulunan, gerekli tespitleri yapılan bütün öğretmenler açığa alınacak. Yeni ders döneminde bunlara görev verilmeyecek. Bunun yerine yeni baştan öğretmenlerimizi buraya göndereceğiz" - "Geçen gün 'çözüm mözüm yok' demiştim. Bu sözün muhatabı, eli kanlı bölücü terör örgütüdür, kana doymayan PKK'dır. Onların hakkı, dünyanın herhangi bir yerinde bir hukuk devletinde, bir demokraside eline silah alanın hakkı neyse burada da o olacaktır. Eli silahlı eşkıya güruhuna asla devlet muhatap olmayacaktır" - "Bizim için bu ülkeyi bölmek, bayrağı indirmek, vatan toprağını parçalamak isteyen Kürt de olsa Türk de olsa aynıdır. Hiç fark yok. Hepsi bölücüdür, hepsi teröristtir. Onun için Kürt, Türk diye ayırmaya lüzum yok. İşin özü bellidir. Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet. Bunun karşısında olan kim olursa olsun, hangi mezhepten, meşrepten olusa olsun bizim için teröristtir, bölücüdür"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım, Diyarbakır'da kanaat önderleriyle buluştu

DİYARBAKIR (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapan, terörle bir şekilde iç içe olmuş 14 bin öğretmenin bulunduğunun tahmin edildiğini belirterek "Ancak bunların ne kadarının doğrudan terör örgütüyle ilişkili olduğu, ne kadarının olmadığı yapılacak incelemelerle, soruşturmalarla ortaya çıkacak. Bayramdan sonra okullar açılıyor. Milli Eğitim Bakanımız ile konuştuk, tedbir olarak üzerinde şüphe bulunan, gerekli tespitleri yapılan bütün öğretmenler açığa alınacak. Yeni ders döneminde bunlara görev verilmeyecek. Bunun yerine yeni baştan öğretmenlerimizi buraya göndereceğiz." dedi.

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır'daki bir otelde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yıldırım, "çukur" siyasetinden sonra terör örgütünün büyük bir darbe yediğini, bu darbeyle terör örgütünün artık gençleri dağa götüremediğini, geçen seneye göre terör örgütünün kandırıp dağa götürdüğü gençlerin sayısının 4 binden 400'e düştüğünü söyledi.

Gençleri kurtarmak için daha heyecan verici bir gelecek hazırlanması gerektiğini, yapılacak yatırımlarla bunun mümkün olacağını belirten Yıldırım, "Terörle mücadele konusunda asla geri adım yok. Eski Türkiye'ye bir daha dönmeyeceğiz. Tam aksine sizlerle birlikte geleceği daha güçlü bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Yeni döneme, kalkınma hamlemize en çok katkıyı verecek şehirlerin başında Diyarbakır geliyor." diye konuştu.

"Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi"ni bugün kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki gün önce bir konuşmamda bölgedeki öğretmenlerle ilgili bir şey söylemiştim. Orada belli ki bir yanlış anlaşılma var. Onu düzeltmek istiyorum. Bu bölgede görev yapan, terörle bir şekilde iç içe olmuş 14 bin öğretmen olduğu tahmin ediliyor. Ancak bunların ne kadarının doğrudan terör örgütüyle ilişkili olduğu, ne kadarının olmadığı yapılacak incelemelerle, teftişlerle, soruşturmalarla ortaya çıkacak. Bayramdan sonra okullar açılıyor. Milli Eğitim Bakanımız ile konuştuk, tedbir olarak üzerinde şüphe bulunan, gerekli tespitleri yapılan bütün öğretmenler açığa alınacak. Yeni ders döneminde bunlara görev verilmeyecek. Bunun yerine yeni baştan öğretmenlerimizi buraya göndereceğiz. Öbürleri ne olacak? FETÖ'cülerin başına ne geldiyse onların başına da aynı şey gelecek. Sadece öğretmenlerle sınırlı değil."

Terörün sadece dağda olmadığını devletin içinde de olduğunu vurgulayan Yıldırım, terörle haşır neşir olmuş bütün kamu görevlilerinin üzerine gideceklerini, tek tek ayıklayacaklarını belirtti.

Yıldırım, "Aksi halde bu mücadeleyi sadece silahla kırda, şehirde yapamayız. Bunların lojistik desteklerini, akıl hocalarını devre dışı bırakmazsak burada da istediğimiz başarıyı elde edemeyiz. Bunun da farkındayız. Onun için tek boyutlu değil, güvenlik, kalkınma, sosyal rehabilitasyon, kamu kurumlarındaki temizlik yönüyle topyekun mücadeleyi bundan sonra kararlılıkla yürüteceğiz." değerlendirmesini yaptı.

- "Terörle etkin mücadelenin sonuçları ortaya çıkıyor"

Bu toplantıda "yeni bir sayfa" ifadesini kullandığını dile getiren Yıldırım, "Geçen gün de 'çözüm mözüm yok' demiştim. Bu sözün muhatabı eli kanlı bölücü terör örgütüdür, kana doymayan PKK'dır. Onların hakkı, dünyanın herhangi bir yerinde bir hukuk devletinde, bir demokraside eline silah alanın hakkı neyse burada da o olacaktır. Eli silahlı eşkıya güruhuna asla devlet muhatap olmayacaktır. Müstahakları neyse gördüler, görmeye devam edecekler." şeklinde konuştu.

Terörle etkin mücadelenin sonuçlarının yavaş yavaş ortaya çıktığına işaret eden Yıldırım, "Bizim için bu ülkeyi bölmek, bayrağı indirmek, vatan toprağını parçalamak isteyen Kürt de olsa Türk de olsa aynıdır. Hiç fark yok. Hepsi bölücüdür, hepsi teröristtir. Onun için Kürt, Türk diye ayırmaya lüzum yok. İşin özü bellidir. Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet. Bunun karşısında kim olursa olsun, hangi mezhepten, meşrepten olursa olsun bizim için teröristtir, bölücüdür." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin bütün bölgelerindeki gelişmişlik seviyelerini aynı yere getireceklerinin, Türk-Kürt, Alevi-Sunni ayrımı yapmayacaklarının altını çizdi.

Vatandaşa hizmet edenler veya etmeyenler, ülkesi için çalışanlar veya başkaları için taşeronluk yapanlar, silahı meşru görenler veya görmeyenler ayrımı yaptıklarına dikkati çeken Yıldırım, silahı meşru görenlerin düşmanları olduğunu kaydetti.

Başbakan Yıldırım, "Bizim için eski Türkiye özlemi çekenler var, bir de yeni Türkiye hayali kuranlar var. Sizler her zaman barıştan, huzurdan, istikrardan, geleceğin Türkiye'sinden yana oldunuz. Bu tercihiniz için, ülkemize, bayrağımıza sahip çıktığınız için bugünkü davetimize de icabet ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi.

(Bitti)

Yorumlar