Başbakan Yıldırım'dan ilk tepki: Bu mudur Müslümanlık

Başbakan Yıldırım, Mısır'da camiye yapılan saldırı hakkında konuştu. Yıldırım "235 masum insan hayatını kaybetti, bu mudur Müslümanlık" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım'dan ilk tepki: Bu mudur Müslümanlık

Başbakan Binali Yıldırım öğretmenlerle buluştuğu toplantıda konuştu. Yıldırım Mısır'ın Sina yarımadasındaki bir camide düzenlenen saldırıyla ilgili "235 masum insan hayatını kaybetti, yüzlerce yaralı. Bu mudur müslümanlık? Bu mudur insanlık?" dedi.

Türkiye'de terörü sona erdirmenin yolu, milli ve manevi değerlere sahip nesillerin yetişmesidir. Bizim hassas olduğumuz 3 tane kırmızı çizgimiz var. Birincisi bölgesel milliyetçiliğe karşı olmak, ikincisi mezhepsel, dini milliyetçiliğe karşı olmak ve üçüncüsü de etnik milliyetçiliğe karşı olmak. Farklı farklı olabiliriz, kimimiz Kürt, kimimiz Türk, kimimiz Arap, Türkmen, ne olursak olalım, bizi birleştiren ay yıldızlı bayrağımızdır, 780 bin kilometrekare vatan toprağımızdır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'mizdir, 81 milyon vatan evladı, milletimizdir. Bunlar bizim birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi sağlayan en önemli, olmazsa olmaz özelliğimizdir.

Çocuklarımız her yönüyle gelişmiş, okuyan, düşünen, sorgulayan, uygulayan ve sonuçlandıran; öz güveni yüksek bireyler olarak yetişmeli. Bunun sağlanmasında en büyük pay öğretmenlerindir.

İki yıl önce, terör örgütlerinin kandırarak dağa çıkardığı çocuk, genç sayısı 600'lerde iken bu sene 5'e inmiştir.

(Mısır'daki saldırı) 235 masum insan hayatını kaybetti, yüzlerce yaralı. Bu mudur müslümanlık? Bu mudur insanlık?"

Yorumlar

hakan bende soruyorum yetkililere bogaz koprusunde emir kulu askerimin bogazini kesmekmi muslumanlik?