Başbakan Yıldırım-Bahreyn Kralı El Halife görüşmesi

- Başbakan Yıldırım, Bahreyn Kralı El Halife'ye, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında sergilediği dostluk ve dayanışma için teşekkür etti

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım-Bahreyn Kralı El Halife görüşmesi

İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El Halife'ye, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında sergilediği dostluk ve dayanışma için teşekkürlerini iletti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Türkiye'yi ziyaret eden Bahreyn Kralı El Halife ile Çırağan Palace Kempinski'de basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Başbakan Yıldırım görüşmede, Bahreyn Kralı El Halife'ye 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında sergilediği dostluk ve dayanışma için teşekkür etti.

Devlet başkanı düzeyinde gerçekleşen ziyaretin, söz konusu desteğin en açık tezahürü olduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım, Bahreyn Kralı El Halife'ye, Bahreyn'in güvenliğine Türkiye'nin desteğinin daima süreceğini belirtti.

Yıldırım ayrıca, Türkiye'nin savunma sanayi dahil olmak üzere, ikili ilişkilerin her alanında iş birliğini geliştirme arzusunda olduğunu ifade etti.

Bahreyn Kralı El Halife ise Türkiye ile ilişkilere verdiklerini önemi vurgulayarak, hükümet ile yakın iş birliğini ve mevcut ilişkileri daha da geliştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Yorumlar