Başbakan Yıldırım Azerbaycan’da

- Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Başbakan Yıldırım başkanlığında heyetlerarası toplantı gerçekleştirildi

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım Azerbaycan’da

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında heyetlerarası toplantı gerçekleştirildi.

Zagulba Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, Aliyev ve Yıldırım’ın baş başa görüşmelerinin ardından heyetlerarası toplantıya geçildi.

Toplantının basına açık kısmında, “Hörmetli Cenab Prezident” diyerek konuşmasına başlayan Yıldırım, bugün Türkiye Cumhuriyeti için gelenek ve teamül haline gelen bir ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Başbakan Yıldırım, "Türkiye’de yeni bir hükümet kurulduğu zaman başbakanın ilk işi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne resmi ziyaret yapmak. Hemen arkasından da ‘tek millet, iki devlet’ kardeş Azerbaycan’ı ziyaret etmektir.” dedi.

Ziyareti bu çerçevede gerçekleştirdiklerini belirten Yıldırım, ziyaret dolayısıyla kendilerine gösterilen sıcak karşılama ve ev sahipliği için teşekkür etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise yeni görevi dolayısıyla Yıldırım'ı kutladı ve ülkesine yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aliyev, bu güzel geleneğin Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin en yüksek düzeyde olduğunu gösterdiğini belirtti.

İkili görüşmede Azerbaycan-Türkiye ilişkilerini ele aldıklarını söyleyen Aliyev, şöyle konuştu:

"Bir daha gördük ki aramızda hiçbir görüş ayrılığı yok. Arzumuz, dileğimiz Türkiye-Azerbaycan birliğini daha da güçlü kılmaktır. Siyasi, ekonomik, ulaştırma ve diğer tüm alanlarda başarılı işbirliği yapıyoruz ve bugün Türkiye-Azerbaycan ilişkileri en yüksek düzeydedir. Görülecek işler de var. Bizi birleştiren önemli ulaştırma ve enerji projeleri gerçekleştiriliyor. Yakın zamanda biz dünya düzeyinde öneme sahip projelerin açılışını yapacağız. Türkiye-Azerbaycan ilişkileri halklarımız, devletlerimiz ve bölge için büyük önem taşıyor. Bizim birliğimiz bölgede istikrarı daha da güçlendiriyor."

Yorumlar