Başbakan Yıldırım, Aktert'in ailesiyle telefonda görüştü

- Başbakan Binali Yıldırım, PKK'lı teröristlerce katledilen AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'in ailesiyle telefon görüşmesi gerçekleştirdi - Aktert'in kızı Nazlı: - "Sizden tek isteğim babamın katillerini bulmanız"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım, Aktert'in ailesiyle telefonda görüştü

DİYARBAKIR (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, PKK'lı teröristlerce katledilen AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert'in ailesiyle telefonla görüştü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, teröristlerin saldırısı sonucu yaşamını yitiren AK Parti İlçe Başkanı Aktert'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Aktay, ziyaret sırasında Aktert'in kızı Nazlı ve oğlu Bahtiyar'ı telefonla Başbakan Yıldırım ile görüştürdü. Aktert'in kızı Nazlı, Başbakan Yıldırım'a telefonda "Sizden tek isteğim babamın katillerini bulmanız." dedi.

- "5 çocuğum babasız kaldı"

Deryan Aktert'in eşi Zuhal ise Aktay'a yaşadığı üzüntüyü anlattı.

Eşinin AK Partili olduğu için öldürüldüğünü belirten Aktert, "Onu arkadan vurdular, zalimce katlettiler. Allah hakkımı bırakmasın, 5 çocuğum babasız kaldı, kendime gelemiyorum. Hiçbir zaman da kendime gelemeyeceğim." ifadesini kullandı.

Nazlı Aktert ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyona çıktığı zaman babasının "Allah'ım benim ömrümü al ona ver." dediğini bildirdi.

Babasının ilçedeki patlamada 25 yaşında bir polis şehit düştüğünde eve gelip hüngür hüngür ağladığını aktaran Aktert, "(Allah'ım niye ben değilim) dedi. 'Baba biz ne yapabiliriz' dedim. Bana 'Kızım o daha çok küçük.' dedi. Yani böyle bir insanı öldürdüler. Bu nasıl bir vicdandır. Bunun açıklamasını yapsınlar." diye konuştu.

Aktay ise ailenin kendilerine emanet olduğunu belirterek, terör örgütü PKK'nın bildiği en iyi şeyin kalleşlik ve pusu kurmak olduğunu söyledi.

- "Bu canın bedelini en ağır bir şekilde ödeyecekler"

Daha sonra Aktay, beraberindekilerle Deryan Aktert'in mezarını ziyaret etti.

Aktay, Aktert'in özgürlüğün bedelini canı ile ödediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Hiç kimsenin kuşkusu olmasın aldıkları bu canın bedelini en ağır bir şekilde ödeyecekler. Şehidimizin elbette ki kanı yerde kalmayacaktır, bu şehide hepimizin bir borcu bu topraklarla suladığı kanı ile bu toprağı bize vatan kılıyor. Bu toprakların bizim vatanımız olma keyfiyetini biraz daha pekiştiriyor. Onun kanını yerde bırakmayarak ve emanetine sahip çıkarak borcumuzu en kısa bir şekilde ödemeye çalışacağız."

Yorumlar