Başbakan Yardımcısı Türkeş, Mardin'de

- Türkeş: - "Güvenlik güçlerimiz müşterek olarak teröre karşı başarılı çalışmalar gösterdiler. Çoğunu hallettik gibi, ufak tefek şeyler var. Bundan sonrası terörden mağdur olmuş bölgenin, diğer bölgeler gibi normalize olma sürecidir" - "Teröristi övecek davranışlarda bulunursan yarın o terör döner seni de vurur. Akıllı olmak lazım" - "Tekirdağ Malkara'daki Sinop Gerze'deki şartlar neyse buranın ilçelerinde de aynı şartların temin edilmesi lazım. Bu bizim sosyal devlet anlayışımızdır. Sosyal devlet anlayışı içerisinde iktidarımız bunları yapmak için gayret sarf edecektir"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Türkeş, Mardin'de

MARDİN (AA) - Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Güvenlik güçlerimiz müşterek olarak teröre karşı başarılı çalışmalar gösterdiler. Çoğunu hallettik gibi, ufak tefek şeyler var. Bundan sonrası terörden mağdur olmuş bölgenin, diğer bölgeler gibi normalize olma sürecidir." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Türkeş, beraberinde AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile Mardin Valisi Mustafa Yaman'ı ziyaret etti.

Türkeş, burada yaptığı açıklamada, bölgedeki gelişmeleri yerinde tespit etmek ve yaşananlarla ilgili bilgi almak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, sivil toplum kuruluşları, esnaf ve vatandaşlarla temaslarının olacağını söyledi.

- "Yarın o terör döner seni de vurur"

Bir gazetecinin Vezneciler'deki terör saldırısını gerçekleştiren teröristin cenazesinin HDP'liler tarafından defnedilmesine ilişkin sorusu üzerine Türkeş, "Terörü ve teröristi övücü, destekleyici tavırların hiç kimseye faydası yok. Terörün arkasını bilemezsin. Terörün önünde görünen bir maşası olur, bir de arkasında onun esas tezgahçıları olur. O arkadakini bilemezsin. O nedenle 'Kendi bölgem, insanım, ailesini tanıyorum' diye gidip, teröristi övecek davranışlarda bulunursan yarın o terör döner seni de vurur. Akıllı olmak lazım." ifadelerini kullandı.

Nusaybin'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun bir süre önce tamamlandığının hatırlatılması üzerine Türkeş, daha önce terör örgütüne silahlarını bırakmaları veya silahlarını alıp sınır dışına çıkmalarıyla ilgili uyarıların yapıldığını anımsattı.

- "Bunlar önceliklerimiz"

Başbakan Yardımcısı Türkeş, her türlü uyarı yapıldığı halde maalesef terör örgütü ve uzantılarının il ve ilçelerde saldırılar gerçekleştirdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir, büyük devlettir. Buna karşı yapılması gereken, bunu söküp atmaktı. Güvenlik güçlerimiz müşterek olarak teröre karşı başarılı çalışmalar gösterdiler. Çoğunu hallettik gibi, ufak tefek şeyler var. Bundan sonrası terörden mağdur olmuş bölgenin, diğer bölgeler gibi normalize olma sürecidir. Normalizasyon dediğimiz hasarın tespiti, o hasarın tanzimidir. Vatandaşın evi ve iş yeri yıkılmış, burada o vatandaşımızın bunda bir suçu yok. Terörist patlayıcıyı koymuş, sonuçta mağduriyet var."

İkinci kademede günlük yaşayışın normal hale dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayan Türkeş, "Eğitimin, sağlığın düzgün işlemesi gerekir. Bunlar önceliklerimiz. Ekonomik hayatın, esnafın normalize olması lazım. Topyekün Tekirdağ Malkara'daki Sinop Gerze'deki şartlar neyse buranın ilçelerinde de aynı şartların temin edilmesi lazım. Bu bizim sosyal devlet anlayışımızdır. Sosyal devlet anlayışı içerisinde iktidarımız bunları yapmak için gayret sarf edecektir." şeklinde konuştu.

Yorumlar