Başbakan Yardımcısı Şimşek:

-"Biz terörle mücadelede kararlıyız. Bu konuda en ufak bir tereddüt yok. Allah'ın izniyle Türkiye bu sorunları aşacak"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Şimşek:
GAZİANTEP (AA) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Biz terörle mücadelede kararlıyız. Bu konuda en ufak bir tereddüt yok. Allah'ın izniyle Türkiye bu sorunları aşacak" dedi.
Şimşek, Gaziantep Valiliği öncülüğünde, kentteki çeşitli kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen geleneksel iftar programına katıldı.
Şimşek, yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin olarak Ortadoğu, Türkiye ve İslam coğrafyasının savaşla imtihan edildiğini söyledi.
Ramazanın İslam coğrafyasına huzur ve barış getirmesi temennisinde bulunan Şimşek, şöyle konuştu:
"Tabii ki yine bugün İstanbul'da terör örgütleri vahşi ve kalleş yüzlerini bir kez daha gösterdiler. Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemize sabırlar diliyorum. Terör örgütleri sahada büyük ve ağır bir yenilgiye uğramışlardır. Büyük şehirlerde masum insanları katlederek amaçlarına ulaşamayacaklar. Acziyetlerini gösteriyorlar. Biz, bir ve beraber oldukça bu anlamda terör örgütü hedefine ulaşamayacaktır. Biz terörle mücadele de kararlıyız. Bu konuda en ufak bir tereddüt yok. Allah'ın izniyle Türkiye bu sorunları aşacak. Allah hepimizi, ülkemizi, İslam alemini bayrama sağlık ve mutluluk içerisinde ulaştırsın."
AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül de bugün İstanbul'daki terör olayının herkesi derinden üzdüğünü ifade etti.
Terörün hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını vurgulayan Gül, "Milletimizin birliğini bozmak istiyorlar. Birliğimiz daha çok güçleniyor. Huzurumuzu bozmak istiyorlar. Huzurumuzu daha fazla koruyacağız. İnşallah ay yıldızlı bayrağımız altında birlik ve beraberlik içerisinde nice ramazanlara ulaşırız." dedi.
Programa, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tüğgneral Murat Soysal, AK Parti milletvekilleri Necat Koçer, Mehmet Erdoğan, CHP Milletvekilli Akif Ekici, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Yorumlar