Başbakan Yardımcısı Şimşek, Gaziantep'te:

- "Siyasi istikrar olursa sorunları çözme kabiliyetimiz daha yüksek olur" - "Allah milletimizden razı olsun. Verdikleri destek sayesinde bugün terörle mücadelede güçlü bir kararlılık ve başarı var. Türkiye üzerinde bir operasyon yapılmasına izin verilmedi"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Şimşek, Gaziantep'te:

GAZİANTEP (AA) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Siyasi istikrar olursa sorunları çözme kabiliyetimiz daha yüksek olur." dedi.

Şimşek, Şahinbey Belediyesince yapımına başlanan galericiler sitesinin temel atma töreninde, Türkiye'nin, meselelerini kardeşlik hukuku içerisinde çözmeye çalıştığını söyledi.

Ortadoğu'daki insanlık trajedisinin herkesin malumu olduğunu vurgulayan Şimşek, dünyadaki küresel kriz ve sonrasındaki artış şoklarının takip edildiğini dile getirdi.

Zor bir dönemden geçtiklerinin altını çizen Şimşek, sorunların ise siyasi istikrar sayesinde aşıldığını ifade etti.

Türkiye'nin, sorunlarla mücadele ve çözme kabiliyetinin birçok ülkeye oranla çok daha iyi olduğunu anlatan Şimşek, şöyle konuştu:

"Allah milletimizden razı olsun. Verdikleri destek sayesinde bugün terörle mücadelede güçlü bir kararlılık ve başarı var. Türkiye üzerinde bir operasyon yapılmasına izin verilmedi. Bu ise siyasi istikrar ve güçlü hükümet sayesinde oldu. Milletimizin bu teveƒccühü boşuna çıkmamıştır. Bu coğrafya zor bir dönemden geçiyor. Siyasi istikrarı devam ettirelim. Siyasi istikrar olursa sorunları çözme kabiliyetimiz daha yüksek olur. Aynı şekilde ekonomide de durum böyle."

Şimşek, Türkiye'nin geçen sene yüzde 4, bu senenin ilk çeyreğin ise 4.8 büyüdüğünü anımsattı.

Devletin, Ortadoğu'da hiç denenmemiş bir yolla meseleleri halletmeye çalıştığını aktaran Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Meselelerimizi kardeşlik hukuku içerisinde çözmeye çalışıyoruz. Bundan anlamayan terör örgütü var. O zaman anladığı dilden de konuşmayı biliriz. Nitekim bu noktada gereken yapılıyor. Avrupa bugün 28 üyeyle sınırlarını neredeyse kaldırmış. Neredeyse birçok etnik köken var, birçok farklı dil konuşuluyor. Birçok farklı mezhep var. Oralardan ders çıkarmamız lazım. Ortadoğu'yu mezhep eksenli, etnik eksenli bir çatışma ortamına dönüştürmek, buralarda yeni insanlık trajedileri daha fazla kan ve gözyaşına sebep olmak hangi kitapta yazar? Hangi vicdanda yazar? Allah'ın izniyle milletimiz bir ve beraber diri olarak Türkiye'nin hedeflerine sahip çıkıyor."

Konuşmaların ardından sitenin temeline ilk harç konuldu.

Programa; Vali Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve diğer ilgililer katıldı.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, törenin ardından Şahinbey Oto Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya geldi, ardından da şehit Muhammet Emin Çelik'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.


Yorumlar