Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, canlı yayında

- Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (1) - "Ümit ediyoruz ki, inşallah kimsenin burnu kanamadan, büyük bir vakar içinde, olgunluk içinde Türk bayrağının dışında hiçbir bayrağa, flamaya yer verilmeyen miting, olgunluk içinde bitirilecek. Dünyaya da 72 düvele de Türkiye gerektiği zaman milli meselelerde nasıl yekvücut olur, tek yumruk olur bunu göstermiş olacak. Vatandaşlarımızın endişe etmesine gerek yok. Gönül rahatlığıyla mitinge gelsinler. İnşallah güvenlik sorunu olmayacak. En ince detaylarına kadar tedbirler alınmıştır. İnşallah bir sıkıntıyla karşılaşmayız, huzur içinde, güvenlikli bir şekilde bu mitingi tamamlarız. Dosta güven, düşmana da korku salan bir miting olacak" - "Bu miting şimdiye kadar Türkiye'de yapılmış olan bütün mitinglerden çok farklı, çok ayrı. Bu miting sadece bugün 7 Ağustos'ta olup biten bir miting olmayacak, bu miting bundan sonra Türkiye'nin demokrasi tarihine ayar verecek. Bir daha darbe yapmayı aklının ucundan dahi geçiren birtakım unsurlar asla var olmayacak, var olanlar da 50 kere hesabını gözden geçirecek. İçeridekiler için söylüyorum onların dışarıdaki destekçileri için söylüyorum. Bir millet bu kadar topyekun darbeye karşı çıkıp demokrasiye sahip çıkıyorsa bu millet kolay kolay demokrasi yolundan vazgeçilemez durdurulamaz, engellenemez, 7 Ağustos mitingi bugünkü miting bunu ispat etmiş olacak"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, canlı yayında

İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bugün Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli siyasi mitingi olacağını belirterek, "İnşallah bir sıkıntıyla karşılaşmayız, huzur içinde, güvenlikli bir şekilde bu mitingi tamamlarız. Dosta güven, düşmana da korku salan bir miting olacak." dedi.

Kurtulmuş, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu Programı'na katıldı. CNN Türk yöneticilerini FETÖ'nün darbe girişimi karşısında takındıkları tutum dolayısıyla tebrik eden Kurtulmuş, "Gerçekten o gün siz burada büyük bir demokrasi mücadelesi ve direnç gösterdiniz. Bu direnciniz de diğer medya kuruluşlarımızı da ciddi şekilde cesaretlendirdi." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bir daha böyle karanlık bir gece yaşamamasını dileyen Kurtulmuş, "Son derece aşağılık, son derece hain bir geceydi. O gecenin en karanlık anında bile şunu söyledik, sabaha uyandığımızda Türkiye çok aydınlık bir Türkiye olarak uyanacak. Çok şükür öyle oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Milletimizden gerçekten Allah razı olsun, emekleri var olsun." diye konuştu.

Bugün Yenikapı'da yapılacak mitinge değinen Kurtulmuş, "Bir kere bugün, inşallah şölen içinde bir miting yapılacak. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli siyasi mitingi bu mitingdir." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu bir parti mitingi değil Türkiye'nin mitingi"

Mitinge CHP ve MHP'nin genel başkanları ile partililerinin de katılacağını aktaran Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Aslında partilerin isimlerini dahi söylemeye gerek yok. Bu bir parti mitingi değil Türkiye'nin mitingi, milletimizin mitingi. Milletimiz 79 milyon, bütün renkleriyle bugün Yenikapı Meydanı'nda olacak. Ümit ediyoruz ki, inşallah kimsenin burnu kanamadan, büyük bir vakar içinde, olgunluk içinde Türk bayrağının dışında hiçbir bayrağa, flamaya yer verilmeyen miting, olgunluk içinde bitirilecek. Dünyaya da 72 düvele de Türkiye gerektiği zaman milli meselelerde nasıl yek vücut olur, tek yumruk olur bunu göstermiş olacak. Vatandaşlarımızın endişe etmesine gerek yok. Gönül rahatlığıyla mitinge gelsinler. İnşallah güvenlik sorunu olmayacak. En ince detaylarına kadar tedbirler alınmıştır. İnşallah bir sıkıntıyla karşılaşmayız, huzur içinde, güvenlikli bir şekilde bu mitingi tamamlarız. Dosta güven, düşmana da korku salan bir miting olacak."

Mitingin Cumhurbaşkanlığı tarafından organize edildiğini diğer kuruluşların da buna katkı sağladığını dile getiren Kurtulmuş, mitingin bir "devlet mitingi" olacağını ifade etti.

Bakanlar Kurulu'nun tüm üyelerinin farklı büyük şehirlere giderek burada yapılacak mitinglere katılacağını aktaran Kurtulmuş, kendisinin de Balıkesir'de olacağını söyledi.

HDP'ye resmi bir davet gitmemesi konusunda sorulan bir soru üzerine Kurtulmuş, bu partinin terör örgütü PKK ile arasına mesafe koymaması nedeniyle davet edilmediğini aktardı.

Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Türkiye'de halktan bu kadar çok oy almış, milyonlarca insanın oyunu almış bir parti olarak meşru siyaset zemininde kalın ve terörle, terör örgütüyle onların operasyonlarıyla aranızda hiçbir bağ olmadığını ortaya koyun. Maalesef bu süre içinde özellikle son yıllarda yani geçen sene 22 Temmuz'dan bu yana PKK ile devam eden bu mücadele sırasında ne yazık ki HDP, PKK ile arasına mesafe koyamadı. Zaman zaman örgütle içli dışlı görüntüler ortaya çıktı. Örgütün yaptığı eylemlere destek verdiği ortaya çıktı. Dolayısıyla Türkiye kamuoyunda maşeri vicdanda, sanki örgütün bir partisi gibi algı pekişmiş oldu. Bu algı ortadayken HDP'ye böyle bir resmi davetin gitmesi söz konusu olamazdı. Bundan sonraki süreçte de HDP'den beklentimiz terörle arasına, özel olarak söylüyorum sadece biz terörün her türlüsüne karşıyız diyen bir takım yuvarlak cümlelerle değil özellikle PKK terörünü lanetleyen, PKK terörünün en büyük düşmanının Kürt halkı olduğunu ortaya koyarak, bu bilinçle PKK terörünü bir kenara iten bir siyasetin içine evrilmeleri Türkiye'nin menfaatinedir. Kürt halkının menfaatinedir, HDP seçmeninin menfaatinedir ama bunu yapmakta maalesef son derece aciz kaldılar. Bunları yapamadıkları için de Türkiye kamuoyunda sanki terörün partisi, terörün gölgesinde kalan bir parti olarak algılandı ve bugünkü meydana da onun için davet edilmedi."

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki vatandaşların da darbe girişimine karşı düzenlenen mitinglere katıldığını aktaran Kurtulmuş, "Doğu Anadolu'da, Güneydoğu Anadolu'da bütün şehirlerin meydanlarını dolduran Kürt kardeşlerimize teşekkür borçluyuz. İstanbul'da, Ankara'da , İzmir'de de Kürt kardeşlerimiz geliyor onlar da demokrasiye sahip çıkan bu kalabalığın içinde yer alıyorlar. Çünkü biliyorlar ki bir askeri darbe, rengi ne olursa olsun, en büyük zararı Doğu ve Güneydoğu'ya veriyor. Bu halk 12 Eylül'de, 12 Mart'ta, 28 Şubat'ta bölge halkının ne büyük zararlar çektiğini kendileri biliyor, bölge halkımız biliyor. Burada medyunu şükran olduğumuzu ifade etmek isterim. Diyarbakır'da, Bitlis'te, Van'da, Doğu ve Güneydoğu'nun bütün şehirlerinde, en az batıdaki şehirlerimiz kadar Kürt kardeşlerimiz sokağa çıkmıştır. Bu hain darbeyi, FETÖ'cü çeteyi lanetlemiştir. Darbelere karşı olduğunu, demokrasiye sahip çıktığını çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu anlamda 79 milyonun bütünü içinde o bütünün bir parçası olduğunu ispat etmiştir. Dolayısıyla Kürt kardeşlerimizi bu demokrasi mücadelesinin önemli bir unsuru olarak görüyoruz. Tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Meydanlardaki bu varlıkları gerçekten Türkiye demokrasisi için önemlidir, anlamlıdır. Ben bugün İstanbul'a da çok sayıda Kürt kardeşimizin gelip oradaki meydanda var olacağını biliyorum, inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu miting bundan sonra Türkiye'nin demokrasi tarihine ayar verecek"

Cumhuriyet tarihinde pek çok miting düzenlendiğini ancak bunun en katılımlı miting olacağına inandığını dile getiren Kurtulmuş, "Katılım sayısı bakımından, hem inşallah disiplini ve vakarı bakımından hem siyasi olgunluğu bakımından bu miting şimdiye kadar Türkiye'de yapılmış olan bütün mitinglerden çok farklı, çok ayrı. Özellikli evet kalabalık bir miting olacağına inanıyorum ve inşallah çok ses getirecek. Bu miting sadece bugün 7 Ağustos'ta olup biten bir miting olmayacak, bu miting bundan sonra Türkiye'nin demokrasi tarihine ayar verecek. Darbe yapmayı aklının ucundan dahi geçiren birtakım unsurlar asla var olmayacak, var olanlar da 50 kere hesabını gözden geçirecek. İçeridekiler için söylüyorum onların dışarıdaki destekçileri için söylüyorum. Bir millet bu kadar topyekun darbeye karşı çıkıp demokrasiye sahip çıkıyorsa bu millet kolay kolay demokrasi yolundan vazgeçilemez, durdurulamaz, engellenemez. 7 Ağustos mitingi bugünkü miting bunu ispat etmiş olacak." diye konuştu.

(Sürecek)

Yorumlar