Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Bandırma'da

- Kurtulmuş, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan Ramazan Konuş'un ailesini ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Bandırma'da

BALIKESİR (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan Ramazan Konuş'un Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki ailesini ziyaret etti.

Kurtulmuş, şehit Ramazan Konuş'un ilçeye bağlı Paşa Konak Mahallesi'nde oturan eşi Hacer Konuş ve ailesini ziyaret etti, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını dinledi. Eşi Ramazan Konuş'un şehit olduğu geceyi anlatan Hacer Konuş, Başbakan Binali Yıldırım'ın televizyondaki konuşmasının ardından darbe girişimi olduğunu anladıklarını söyledi.

TRT'de darbe metninin okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatta olması için ailece dua ettiklerini ifade eden Konuş, "Cumhurbaşkanı 'Meydana çıkın' deyince kızım, eşim ve ben meydana çıktık." dedi.

Eşinin, 70 yaşındaki annesine, "70 yaşındasın, 70 sene daha mı yaşayacaksın. Hadi sen de çık." dediğini aktaran Konuş, şöyle devam etti:

"Yaşlı ve baypas'lı olduğu için çıkarmadık. Büyük kız 18 yaşında olduğu için çıkarttık. Dışarıda bir adama 'Nereye gidiyorsun' diye sorduk, biz Mithatpaşa Köprüsü'nün oraya gittik. Oradan Güvenpark'a kadar gittik. Bir baktık her yer bomboş, taksiler ezilmiş, arabaların üzerinden tanklar geçmiş. Sonra kalabalık gördüm, 'Ne yapıyorlar' diye baktık."

Konuş, oradan Genelkurmay Başkanlığının olduğu bölgeye kadar yürüdüklerini, 1-2 saat bekledikten sonra üzerlerinden jetlerin, helikopterlerin geçtiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"(Biz siviliz, asker bize bir şey yapmaz) dedik. Meclis bombalanınca biz de oraya yakındık, tam önündeydik. Biz önce Meclis'teki herkesin öldüğünü düşündük. Sonra helikopterlerle bizim olduğumuz köprüyü taradılar. Biz de karşı tarafa kaçtık. Orada bizi bir daha taradılar. Birbirimizin üzerine yattık. Eşim sonra bizleri kaldırıp duvarın üzerine oturtturdu. Bir an ne olduğunu anlamadık, kıyamet koptu zannettik. Kafama bir şey çarptı, sonra kafamı çevirdim, kızımın yerde yattığını gördüm. Çenesinde kocaman bir boşluk vardı. Onun yaşadığını görünce eşimin de yaşadığını düşündüm. Çünkü eşimin ön taraftan bir darbesi yoktu. Mermi arkadan girmiş, çok uğraştım ama..."

Bir gencin yardımıyla bölgeden uzaklaştıklarını, kızının göğüs kafesinden, dalağından ve çenesinden mermi girdiğini anlatan Konuş, "Kızım çok operasyon geçirdi 4-5 tane. 55 gün hastanede kaldı. Sağlığına kavuştu, şimdi okuluna gidiyor. Şimdi yurda kim babasıyla gelse ağlıyor kızım. Yine de Allah'ıma çok şükür. Şehadet olunca Rabbim metanet veriyor insana." ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş da şehitliğin çok önemli bir mertebe olduğunu vurgulayarak, "Bunun mükafatı diğer tarafta var da Allah bu dünyada da verecek. Hiç ondan bir endişeniz olmasın." dedi.

Bu arada, partisinin Bandırma İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen etkinlikte vatandaşlara aşure dağıtan Kurtulmuş, ilçe binasında partililerle basına kapalı toplantı yaptı.


Yorumlar