Başbakan Yardımcısı Kaynak'tan bayram mesajı:

- "Milletimizin ve misafirimiz olan Suriyeli kardeşlerimiz başta olmak üzere, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Hac farizasını eda eden Müslüman kardeşlerimizin ibadetlerinin kabul olması dileğiyle, Kurban Bayramı'nın tüm sıkıntıların giderilmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Kurbanlarınız Allah katında makbul, bayramınız mübarek olsun" -"Çanakkale'de yedi düvele karşı dik duran ve yıkılmayan ecdadımızın asil torunları, 15 Temmuz'da aynen atalarının bir asır önce yaptığı gibi canını ortaya koymuş, tarihin şanlı sayfalarına yeni kahramanlıklar eklemiştir. Bu vesileyle, 15 Temmuz’un aziz kahramanları şehitlerimizi rahmetle anıyorum"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Kaynak'tan bayram mesajı:

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Milletimizin ve misafirimiz olan Suriyeli kardeşlerimiz başta olmak üzere, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Hac farizasını eda eden Müslüman kardeşlerimizin ibadetlerinin kabul olması dileğiyle, Kurban Bayramı'nın tüm sıkıntıların giderilmesine vesile olmasını temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, gök kubbe altında muhabbetle bir arada olmanın huzurunun hissedildiği bir bayram sabahına daha erişmenin hazzının yaşanacağını belirtti.

Yahya Kemal Beyatlı'nın "Süleymaniye'de Bayram Sabahı" şiirinden "Ulu mabedde karıştım vatanın birliğine/Çok şükür Allah'a, gördüm, bu saatlerde yine yaşayanlarla beraber bulunan ervahı/ Doludur gönlüm ışıklarla bu bayram sabahı" dizelerinden alıntı yapan Başbakan Yardımcısı Kaynak, Kurban Bayramı'nın insanları şairin tasvir ettiği ulvi duygularla buluşturduğunu ifade etti.

Kaynak, Kurban Bayramı'nın mana derinliğinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hz. İbrahim'den bu yana süregelen kurban, özünde, inanan insanın gerektiğinde her fedakarlığa katlanışını simgeler. İçinde bulunduğumuz günler, çok büyük fedakarlıkların aziz milletimizde vücut bulduğu bir kutlu zaman dilimidir. Çanakkale'de yedi düvele karşı dik duran ve yıkılmayan ecdadımızın asil torunları, 15 Temmuz'da aynen atalarının bir asır önce yaptığı gibi canını ortaya koymuş, tarihin şanlı sayfalarına yeni kahramanlıklar eklemiştir. Bu vesileyle, 15 Temmuz’un aziz kahramanları şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Gazilerimizi minnetle selamlıyorum. Bizler, bu coğrafyada her türlü işgale karşı canını siper etmiş şehitlerimizin aziz hatırasına halel getirmeyecek güzellikte bir yaşamı tesis etmek gayretindeyiz. Bugün aldığımız her nefesin, onların vermiş olduğu son nefesleri sayesinde olduğunu asla unutmayacağız. Şehitlerimizin geride kalanlarının, birbirinden kıymetli evlatlarının yüzlerini her daim gülümsetmek bizim boynumuzun borcudur."

Bayramların dilde kalmaması, gönüllerden gönüllere ulaşması gerektiğine işaret eden Kaynak, bayramlarda huzurun ve sevincin yaşatılmasını isteyerek, "Bu duygularla milletimizin ve misafirimiz olan Suriyeli kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Hac farizasını eda eden Müslüman kardeşlerimizin ibadetlerinin kabul olması dileğiyle, Kurban Bayramı'nın tüm sıkıntıların giderilmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Kurbanlarınız Allah katında makbul, bayramınız mübarek olsun." ifadesini kullandı.

Yorumlar