Başbakan Yardımcısı Kaynak, Macaristan'da

- Başbakan Yardımcısı Kaynak, resmi temaslarda bulunmak üzere Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye geldi

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Kaynak, Macaristan'da

BUDAPEŞTE (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, resmi temaslarda bulunmak üzere Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye geldi.

Kaynak, Budapeşte Liszt Ferenc uluslararası havalimanında, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı ve Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss tarafından karşılandı.

Temasları çerçevesinde yarın Macaristan Başbakan Yardımcısı Zsolt Semjen ile görüşecek olan Kaynak, daha sonra Budapeşte'deki Gül Baba Türbesi restorasyonu ve çevre düzenlemesi projesi ile ilgili temel atma törenine katılacak.

Aynı gün, TİKA tarafından restorasyonu yapılan Budapeşte'deki Munkacs Mihaly Okulu Sanat Sınıfının açılışına katılacak olan Kaynak, Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde vatandaşlarla bir araya gelecek.

Kaynak, çarşamba günü Macaristan'ın Zigetvar kentinde, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic'in katılımıyla düzenlenecek ''Kanuni Sultan Süleyman ve Miklos Zrinyi'nin vefatının 450'nci yıldönümü'' etkinliğinde yer alacak.

Kaynak'ın beraberindeki heyette, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ve Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TİKA Başkanı Serdar Çam ve Polat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat bulunuyor.

Yorumlar