Başbakan Yardımcısı Akdağ, Saraybosna'da

- Akdağ, IUS'un öğretim üyeleri ve öğrencileriyle bir araya geldi - Akdağ: - "Tarihi mirasımızı, medeniyetimizi bütün dünyaya götüreceğimiz en güzel yollardan birisi üniversitelerdir. Umarım ki hem Üsküp'teki hem Saraybosna'daki üniversite, öğrenci sayısını da bir kaç misline katlayarak yollarına devam ederler"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Akdağ, Saraybosna'da

SARAYBOSNA (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Tarihi mirasımızı, medeniyetimizi bütün dünyaya götüreceğimiz en güzel yollardan birisi üniversitelerdir. Umarım ki hem Üsküp'teki hem Saraybosna'daki üniversite, öğrenci sayısını da birkaç misline katlayarak yollarına devam ederler." dedi.

Akdağ, Türk girişimciler tarafından 2004'te kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nin (IUS) öğretim üyeleri ve öğrencileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, IUS Rektörü Prof. Dr. Erkan Türe'nin, görevini iki dönemdir sürdürdüğünü söyleyerek başarılar diledi.

Vakfın, Türk tarihinin ve kültürünün öğrettiği bir kültür olduğuna vurgu yapan Akdağ, vakıf adı altında bazen "vakıf" olmayan işlerin de yapıldığını üzülerek gördüğünü dile getirdi.

IUS'un gerçek bir vakıf ruhuyla kurulduğunu belirten Akdağ, "Bunun büyük bir ehemmiyeti var; çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Aslında Türkiye'deki iş adamlarımızın, çok kazanan ve hayır hasenat işlemek arzu eden herkesin örnek alabileceği bir proje." diye konuştu.

Akdağ, insanlığın huzuru ve mutluluğu, geleceğin daha güzel olması için üniversitelerin öneminin herkesçe bilindiğini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, "Tarihi mirasımızı, medeniyetimizi bütün dünyaya götüreceğimiz en güzel yollardan birisi üniversitelerdir. Umarım ki hem Üsküp'teki hem Saraybosna'daki üniversite, öğrenci sayısını da birkaç misline katlayarak yollarına devam ederler. Bugüne kadar bu üniversiteye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

- "Gerçek bir vakıf ruhuyla oluşturulan bir proje"

Rektör Prof. Dr. Türe de üniversitenin faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi. Türe, İngilizce eğitim verilen üniversitede 56 ülkeden bin 800 öğrencinin bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Üniversitemiz, sadece Bosna ve Türkiye'den gelen öğrencilere değil dünyanın her yerinden gelen öğrencilere çok kültürlü, çok dinli, tarihsel olarak önemli bir yeri olan bu Saraybosna şehrini açıyor ve onların hayatlarını değiştirecek imkanlar sağlıyor."

Türe, gerçek bir vakıf ruhuyla oluşturulan bu projeye, 14 sene geçmesine rağmen hala vakıf desteğinin sürdüğünü dile getirerek, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün hain darbe girişiminden sonra bu durumun daha da ortaya çıktığını söyledi.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç'un da yer aldığı ziyarette Akdağ, üniversitenin sorunları hakkında da bilgi aldı, öğrencilerle sohbet etti.

Yorumlar