Başbakan Davutoğlu Katarlı mevkidaşı Al Sani ile bir araya geldi

Katar Başbakanı Al Sani, Türkiye-Katar ilişkilerinin, ülke liderleri ve hükümetlerinin hikmetli adımları sayesinde çok iyi ilerlediğini belirtti

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Davutoğlu Katarlı mevkidaşı Al Sani ile bir araya geldi
Resmi ziyaretler kapsamında Katar'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, mevkidaşı Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani ile bir araya geldiği bildirildi.

Katar Haber Ajansı QNA'dan alınan bilgiye göre, başkent Doha'daki makamında gerçekleşen görüşmede Katar Başbakanı Al Sani, Türkiye-Katar ilişkilerinin, ülke liderleri ve hükümetlerinin hikmetli adımları sayesinde çok iyi ilerlediğini belirtti. Al Sani, dünyada ve özellikle de Ortadoğu'da yaşanan ekonomik, siyasi ve insani krizlerin sona ermesi için ortak çıkarlar doğrultusunda iki ülkenin daha fazla çalışması gerektiğini ifade etti.

Bugün imzalanan "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Katar’da konuşlanmasına ilişkin uygulama anlaşmasının" çok iyi şekilde inşa edilmiş iki ülke ilişkilerine yeni taşlar ekleyeceğini söyleyen Al Sani, bu anlaşmaların halkın ilerleme ve refahı için önemli adımlar teşkil ettiğini hatırlattı.
Katar ile Türkiye arasında ekonomik, askeri, siyasi, güvenlik, kültür ve diğer alanlarda devam eden ikili ilişkilerin uzun yıllardan beri devam ettiğini ve çok köklü olduğunu belirten Katar Başbakanı, Başbakan Davutoğlu ile gerçekleştirdiği toplantıda da bu ilişkilerin çeşitlendirilerek arttırılması konularının görüşüldüğünü aktardı.

TSK'nın Katar'da konuşlanmasına ilişkin "uygulama anlaşması", Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Katar Başbakanı Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani'nin huzurunda imzalanmıştı.
Temasları kapsamında Türkiye Katar İş Konseyi Toplantısına iştirak eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, buranın ardından Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani ile bir araya gelmişti. Davutoğlu, ikili anlaşma kapsamında Katar'da bulunan TSK Kara Unsur Komutanlığını da ziyaret etmişti.

Yorumlar