Başakşehir Belediyesinden sokak iftarı

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu: - "Terör örgütleri ne yaparlarsa yapsınlar, dünyanın hangi gelişmiş ülkeleri Türkiye’ye hangi tuzağı kurarlarsa kursunlar, milletimizin bu değerleri ve kardeşlik duyguları olduğu sürece, bu milletin önü açıktır."

Google Haberlere Abone ol
Başakşehir Belediyesinden sokak iftarı

İSTANBUL (AA) -Başakşehir Belediyesince geleneksel olarak düzenlenen "Sokak iftarları" programı, bu yıl binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Başakşehir 1. Etap'ta Necmettin Erbakan Caddesi'nde düzenlenen iftara, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile semt sakinleri katıldı. İftar öncesi Müezzinoğlu ve Uysal, masaları dolaşarak vatandaşlarla selamlaştı.

Gazetecilere açıklama yapan Müezzinoğlu, "Sokak İftarları"nı düzenleyen Başakşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal’a teşekkür ederek, iftar sofralarında komşuluk ilişkilerinin, kardeşlik duygularının güçlendiğini, insanların birbirine olan sevgisinin artığını söyledi.

İnsanlar arasındaki bağların güçlenmesiyle geleceğe umutla ve güvenle bakılacağını aktaran Müezzinoğlu, "Sofralarda paylaşmak önemlidir. Kardeşlik, geleceğe dair hayaller ve umutlar paylaşılıyor. Millet olmanın bütün özellikleri, bu sofralarda şekilleniyor. Terör örgütleri ne yaparlarsa yapsınlar, dünyanın hangi gelişmiş ülkeleri Türkiye’ye hangi tuzağı kurarlarsa kursunlar, milletimizin bu değerleri ve kardeşlik duyguları olduğu sürece, bu milletin önü açıktır. Milletin de ümmetin de yarınları bugünden daha güzel olacaktır." diye konuştu.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise ramazan ayının rahmet, bereket ayı olduğunu anlatarak, "Biz sokak iftarları yapıyoruz. Burada yaptığımız iftara katılan herkese, 'Ramazanın 30 gününde her gün sokak iftarı yapıyoruz ama geri kalan 29 gününde bunu örnek alın ve apartmanınızda komşunuzla çay için, iftar yapın' diyoruz. Her sene bunu yapıyoruz. İftarlarımıza 4 bin kişi ile başladık. Bu sene 12 bin kişiye ulaştık." ifadelerini kullandı.

İftar programı, yemek duası ile sona erdi.

Yorumlar