Bartın merkezli 6 ildeki FETÖ/PDY operasyonu

- Gözaltına alınan aralarında Bartın TSO Başkanının da yer aldığı 26 şüpheli adliyeye çıkartıldı

Google Haberlere Abone ol
Bartın merkezli 6 ildeki  FETÖ/PDY operasyonu

BARTIN (AA) - Bartın merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 26 kişi adliyeye sevk edildi.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Bartın, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Ankara ve Karabük’te düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandı.

"FETÖ/PDY terör örgütüne üye oldukları" ve "6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet ettikleri" iddia edilen aralarında Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Cihat Çakır, TSO Meclis Başkanı H.Ç, Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Genel Sekreteri H.Ö. ile iş adamı, banka müdürü, avukat, öğretmen ve imamın da yer aldığı 26 zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Bartın merkezli 6 ilde 12 Mayıs'ta düzenlenen operasyon kapsamında 26 şüpheli gözaltına alınmış, şüphelilere ait ikamet, iş yeri ve eklentilerinde yapılan aramada çok sayıda belge ile bilgisayar, bilgisayar programları, taşınabilir bellek, sabit bellek ve dijital verilere el konulmuştu.

Yorumlar