Bartın demokrasi nöbetine devam ediyor

AK Parti Milletvekili Şahin: “Milletçe demokrasi destanı yazdık. Bize demokrasi dersi vermeye çalıştılar, yıllarca insan hakları dersi vermeye çalıştılar ama demokraside sınıfta kaldılar çünkü darbeye darbe diyemeyenler demokrat olamazlar, hepsi sınıfta kaldılar”

Google Haberlere Abone ol
Bartın demokrasi nöbetine devam ediyor
AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Milletçi demokrasi destanı yazdık. Bize demokrasi dersi vermeye çalıştılar, yıllarca insan hakları dersi vermeye çalıştılar ama demokrasi de sınıfta kaldılar çünkü darbeye darbe diyemeyenler demokrat olamazlar, hepsi sınıfta kaldılar" dedi

Şahin, Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada, millete hizmet yolunda kefenlerini giymiş olanların Allah'tan başka kimseden korkmadığını, bu ihanet karşısında kadın erkek herkesin direneceğini bilemeyenlerin halkın gücü karşısında tankın mağlup olacağını göremediklerini söyledi.

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerçekten dik durdu, onun yanında ve arkasında yer aldınız, sizler bu duruşunuzla demokrasiye sahip çıkıyorsunuz" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"22 gündür 79 milyonluk Türkiye adeta şunu haykırıyor: Bu vatan bizim, bu vatanı asla böldürtmeyeceğiz. Bu devleti biz yolda bulmadık, bu devleti yıktırmayacağız. Bu ay yıldızlı bayrak, bizim bağımsızlığımızın simgesidir. Bu bayrağı asla indirtmeyeceğiz. Hükümeti biz seçtik, değişecekse onu biz değiştiririz, ey darbeciler siz kim oluyorsunuz."

Milletçe demokrasi destanı yazdıklarını ifade eden Şahin, "Bize demokrasi dersi vermeye çalıştılar, yıllarca insan hakları dersi vermeye çalıştılar ama demokrasi de sınıfta kaldılar çünkü darbeye darbe diyemeyenler demokrat olamazlar, hepsi sınıfta kaldılar. Mısır'da da darbecinin arkasında yer aldılar. 15 Temmuz da darbe girişimi yapanların da arkasında yer aldılar. Hepsi de sınıfta kaldı." dedi.

Pazar günü Yenikapı'da düzenlenecek miting ile birliktelik sağlanacağına işaret eden Şahin, şunları söyledi:

"Türkiye’nin şu darbe girişimi karşısında demokrasiye nasıl sahip çıktığı dünya tarafından gözlenecek ve takdir edilecektir. İstanbul, tarihinin en büyük mitingine şahit olacak. Hani derler ya, şerden hayır doğar diye. Bakın bu darbecilerin yapmak istedikleri bu ihanetten nasıl bir hayır doğurdu ama en büyüğünü inşallah İstanbul’da Yenikapı'da göreceğiz. İlk defa Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine tüm partilerin genel başkanları bir anda olacak."

Darbe girişimi başarıya ulaşsaydı Türkiye’nin 30 yıl geriye gideceğini ve darbe girişiminin amacının Türkiye'de iç savaş çıkarmak olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Amaç, Türkiye'yi Suriye'ye benzetmekti. Milletimiz izin vermedi. Milletimiz sadece elindeki bayraklarla tankların karşısına çıktı. Şehit olmayı göze aldı ama darbecilere geçit vermedi. Bu ülkenin ekmeğini suyunu içmiş, okullarında okumuş, belirli bir makamlara gelmiş insanlar nasıl kendi vatanına ihanet edebilir? Kendi insanının üzerine tanklarını sürebilir? Meclisi bombalayabilir? Türkiye’de bu darbe girişim bir tiyatroymuş, dışarıda böyle propaganda yapıyorlar. Hangi tiyatroda Meclis bombalanır, hangi tiyatroda 238 kişi hayatını kaybeder, şehit olur. Hangi tiyatroda 2 bini aşkın insan yaralanır ama bunlar kendilerini 1 dolara sattılar. Onlar bize yıllarca tiyatro izlettiler. Onların yaptıkları, amaçlarını gizlemek için tiyatroymuş."

İslam'ın hiç bu kadar istismar edilmediğine işaret eden Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Utanmadan din adına yaptıklarını söylediler. Neymiş, sevgili Peygamberimiz ile görüşüyormuş, onunla istişare ediyormuş. Kendisine inanlar ona 'Mehdi' diyor. Hepsi palavra, hepsi yalan. Ey terörist başı, vatan sevgisi hadisi şerifini duymadın mı? Bir insanın vatanını sevmesi imanın esaslarındandır. Sen vatanına bombalar yağdırıma talimatını verdin. Bu ülkede darbe yöntemiyle ülkeyi bölmeyi ve iç çatışma çıkarmayı tavsiye ve emrettin. Sana inanmış bir grup asker, bunun gerçekleştirdi. Vatan sevgisi imandandır. İnsan kendi vatanına bunu yapar mı? Vatan sevgisi imandandır. Bu nasıl vatan sevgisidir? Senin vatan sevgin yok, imanın da yok."

Darbecilerin ülkeye büyük zarar verdiğini söyleyen Şahin, şunları kaydetti:

"Herkesi perişan ettiler. Bu darbe girişiminden önce Pensilvanya'daki terörist başı talimat vermiş, 300’e yakın subayın eşlerinden boşanması için. Çocuklarına bu anne baba, durumu nasıl izah edecek? O zat aile nedir bilmez ki, çoluk çocuk sevgisi nedir bilmez ki, böyle bir zevki tatmadı ki. Allah resulünün yolunda olduğunu ve konuştuğunu iddia eden bu zat, aileleri dağıtıyor, boşanın diyor. Bu nasıl ihanettir. En büyük zararı kendisine inandığını iddia ettiği insanlara verdi. Bir kısmı kaçtı, bir kısmı cezaevinde. Öbür dünyada ne olacağını Cenabıhak bilir ama bu dünyada mutlaka Türkiye’ye iade edilmelidir. Ona yatacak yer buluruz. Daha önce 'Onun için Marmara’da bu terörist başının yattığı adaya çok yakın Hayırsız Ada var, orası uygun olur' demiştim ama Çanakkale’den bir belediye başkanı bana itiraz etti. Diyor ki 'Bizde bir Şeytan Adası var' Onun için daha uygun olur."

Yorumlar