"Barış elçisi" Kore gazisi Bircan, hayatını kaybetti

- Kore Cumhuriyeti tarafından "Barış elçisi" ilan edilerek, geçtiğimiz ay onur madalyası verilen Kore gazisi Bircan, memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
"Barış elçisi" Kore gazisi Bircan, hayatını kaybetti

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kore Cumhuriyeti tarafından "Barış elçisi" ilan edilen ve onur madalyası verilen Kore gazisi Mehmet Bircan, kanser hastalığı sonucu 85 yaşında hayatını kaybetti.

Rahatsızlığının ilerlemesi üzerine önceki gün kaldırıldığı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamayan Bircan için Ulu Cami'de tören düzenlendi.

Törende Bircan'ın tabutunun başında tören mangasının yanı sıra bazı Kıbrıs gazileri de saygı nöbeti tuttu.

İl Müftüsü Muhammed Gevher'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Bircan'ın naaşı Şeyhadil Mezarlığı'na defnedildi.

Bircan'ın tabutuna sarılı Türk bayrağı, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin tarafından Bircan'ın kızı Fatma ile oğlu İsmail Bircan'a teslim edildi.

Törene, gazinin ailesi ve yakınlarıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Tayfın Özbek ve dernek üyeleri, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Kore Savaşı'nda gösterdiği üstün cesaret ve fedakarlıklar dolayısıyla savaştan 66 yıl sonra Kore Cumhuriyeti tarafından "Barış Elçisi" ilan edilerek geçtiğimiz ay onur madalyasına layık görülen Bircan'a madalyası Kahramanmaraş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Tayfun Özbek tarafından verilmişti.


Yorumlar