Baraj gölüne düşen kişi kayboldu

ARDAHAN (AA) - Ardahan'da bir kişi, balık tutmaya çalışırken düştüğü baraj gölünde kayboldu. Alınan bilgiye göre, Çıldır ve Hanak ilçeleri arasında bulunan...

Google Haberlere Abone ol
Baraj gölüne düşen kişi kayboldu

ARDAHAN (AA) - Ardahan'da bir kişi, balık tutmaya çalışırken düştüğü baraj gölünde kayboldu.

Alınan bilgiye göre, Çıldır ve Hanak ilçeleri arasında bulunan Doğankaya Barajı'na malzeme taşıyan tır şoförü Yunus Aydoğdu (32), boş zamanında balık tutmak için su kenarına barajın alt tarafında balık tutmaya çalıştı.

Aydoğdu, burada dengesini kaybetmesi sonucu baraj gölünü besleyen nehre düştü. Çevredekilerin durumu ilgililere haber vermesi üzerine bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Servis ve Rize'den kurtarma ekipleri sevk edildi.

Yunus Aydoğdu'nun bulunması için arama çalışması başlatan AFAD ekibinin sorumlusu Fırat Örs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürücünün kaybolduğu bölgede arama çalışması yaptıklarını ancak şartların çalışmaları olumsuz etkilediğini söyledi.

Arama çalışmalarının aralıksız süreceğini belirten Örs, "Barajın önündeki fazla suyun tahliyesine karar verdik. O zaman aramamız daha kolay olacak. Çünkü düştüğü noktada su fazlalığı var. Ayrıca suyun soğuk olması da çalışmaları olumsuz etkiliyor." dedi.

Örs, çalışmaya ara verdiklerini ve yarın suyun tahliyesinin ardından devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar