Baraj gölleri balıklandırılıyor

- DSİ Genel Müdürlüğünün yürüttüğü ticari avcılık ve yetiştiricilik faaliyetleri kapsamında geçen yıl 5 milyon 195 bin balık, yurdun dört bir yanındaki baraj göllerine bırakıldı - DSİ Genel Müdürü Diniz: - "Ülkemizde DSİ rezervuarlarında yürütülen ticari avcılık ve yetiştiricilik faaliyetleri sonucunda yıllık 155 bin ton su ürünü elde ediliyor. Bu üretimin ekonomiye katkısı 150 milyon lira"

Google Haberlere Abone ol
Baraj gölleri balıklandırılıyor

ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün yürüttüğü ticari avcılık ve yetiştiricilik faaliyetleri kapsamında geçen yıl 5 milyon 195 bin balık yurdun dört bir yanındaki baraj göllerine bırakıldı.

DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gölet, akarsu ve nehirlerde mevcut balık stoklarının korunması, yerli balık ırklarının varlığının devamı ve ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılmasını sağlamak amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında, farklı merkezlerde üretilen balıkların iç sulara bırakıldığını söyledi.

Diniz, DSİ'nin sorumluluk sahasına giren baraj ve göletlerde gerçekleştirilen balıklandırma faaliyetlerine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Keban Baraj Gölü’ne 2015 yılı çalışmaları kapsamında 400 bin yavru balık ve 2 milyon 660 bin sazan yavrusu bırakıldı. Bursa'da toplam 175 bin balık baraj ve göletlere bırakıldı. İzmir, Uşak, Manisa, Denizli, Aydın ve Eskişehir illerinde 16 baraj ve 12 adet gölete ise bir milyon 810 bin pullu sazan yavrusu bırakılmıştır. Diyarbakır Göksu Barajı'nda da 150 bin pullu sazan yavrusu bırakılmıştır. Geçen yıl 5 milyon 195 bin balık baraj göllerine bırakıldı."

- "Baraj ve göletler yeni iş sahaları açıyor"

Baraj ve gölet projelerinin vatandaşlara yeni iş sahaları açtığını belirten Diniz, baraj göllerinin ulaşım, su ürünleri üretimi gibi yeni gelir getirici faaliyetlere de vesile olduğunu dile getirdi.

Bulundukları bölgelerde ticaret hayatına hareketlilik getiren baraj ve göletlerin, hayat standardının yükselmesinde de büyük etkiye sahip olduğunu vurgulayan Diniz, "Vatandaşlarımıza yeni iş imkanı sağlayabilmek için her yıl düzenli olarak baraj ve göletlere yavru balıklar bırakılmaktadır. Bu çalışmalar sayesinde baraj ve göletler ile çevresindeki fauna ve flora da desteklenmiş oluyor." dedi.

Baraj göllerinde balıkçılık yapılarak önemli ölçüde gelir sağlandığını ifade eden Diniz, özellikle kıyıdan uzaktaki İç ve Doğu Anadolu gibi bölgelerdeki vatandaşlara balık gibi önemli bir besin maddesinin sunulmasının, sağlıklı bir iş gücü adına önemli bir faaliyet olarak değerlendirilebileceğini anlattı.

Diniz, "Ülkemizde DSİ rezervuarlarında yürütülen ticari avcılık ve yetiştiricilik faaliyetleri sonucunda yıllık 155 bin ton su ürünü elde ediliyor. Bu üretimin ekonomiye katkısının ise 150 milyon lira olduğu ve 5 bin kişilik istihdam sağlandığı tahmin ediliyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar