Bangladeş Cemaat-i İslami lideri Nizami'nin idam edilmesine tepkiler

- ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Trudeau: - "Ulusal ve uluslararası hükümlülüklerin yerine getirilmesi için bazı düzeltmelerin yapılması gerekiyor. Bu adımlar atılıncaya kadar alınan idam kararları hakkında endişe duymaya devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Bangladeş Cemaat-i İslami lideri Nizami'nin idam edilmesine tepkiler

WASHINGTON (AA) – ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Elizabeth Trudeau, Bangladeş hükümetinin verdiği idam kararları hakkında endişe duyduğunu söyledi.

Trudeau, AA muhabirinin, Bangladeş'te hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanan muhalefetteki Cemaat-i İslami partisinin lideri Motiur Rahman Nizami idam edilmesine ilişkin sorusu üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Bangladeş hükümetinin aldığı idam kararları hakkında kaygı duymaya devam ettiklerini belirten Trudeau, “Bu konuyu Bangladeş hükümetiyle konuşacağız” bilgisini paylaştı.

Trudeau, “Bazı davalar hakkında çok sınırlı bir ilerleme gördük” ifadesini kullanarak, ulusal ve uluslararası yükümlülüklerin yerine getirilmesi için bazı düzeltmelerin yapılması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Trudeau, "Bu adımlar atılıncaya kadar alınan idam kararları hakkında endişe duymaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar