"Balkanların Geleceği" konuşuldu

- Türkgep Genel Başkanı Süer: - "Bulgaristan'daki Türk azınlık her konuda önemli bir potansiyele sahip"

Google Haberlere Abone ol
"Balkanların Geleceği" konuşuldu

İSTANBUL (AA) - Türk Cumhuriyetleri Gençlik Platformu (Türkgep) Genel Başkanı Dr. Aydoğan Süer, Bulgaristan'taki Türk azınlığın her konuda önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği (Bultürk) tarafından düzenlenen "Evlad-ı Fatiha'nın Genç Kuşakları, Balkanların Geleceği İçin Buluşuyor" programı, derneğin Bayrampaşa'daki genel merkezinde yapıldı. Toplantıda, Türk dünyasında ve Balkanlarda turizm, eğitim, yatırım ve iş olanakları olmak üzere çeşitli konular ele alındı.

Türkgep Başkanı Süer, burada yaptığı konuşmada, Balkanlarda yaşayan soydaşların, Türk dünyasıyla ortak kültür ve değerlere sahip olduğunu belirterek, "Bulgaristan'daki Türk azınlık her konuda önemli bir potansiyele sahip. Türkgep olarak Bulgaristan'daki Türk gençliği ve Türkiye'deki iş dünyası arasında bir köprü görevi üstlenmek istiyoruz." diye konuştu.

Dünya Türkleri ve Akraba Toplulukları Hizmet Derneği Genel Sekreteri Ahmet Selim Arslan ise Türk dünyasının ekonomik kalkınmasını sağlarken, ahlaki kalkınmanın da beraberinde gelmesi gerektiğini ifade ederek, ahlaki kalkınmanın olmadığı yerde başarının ve haklı ve helal kazancın asla olamayacağını vurguladı.

Bultürk Genel Başkanı Rafet Ulutürk'ün moderatörlüğünde devam eden konuşmada üniversite öğrencileri, taleplerini ve beklentilerini dile getirdi.



Yorumlar