Balkanlar'dan Ramazan Bayramı mesajı

- Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Makedonya ve Arnavutluk'taki dini ve siyasi liderler, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı

Google Haberlere Abone ol
Balkanlar'dan Ramazan Bayramı mesajı

SARAYBOSNA (AA) - Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Makedonya ve Arnavutluk'taki dini liderler, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, başkent Saraybosna'da düzenlendiği basın toplantısında, ramazan boyunca insanların güçlü ve zayıf yönlerini tarttığını belirterek, "Ramazan ayında yüreklerimizi dinlendirdik. Bayramı mutluluk ve huzurla karşılamamızı temenni ederim. Her yıl olduğu gibi Ramazan Bayramını aile, yakınlarımız ve komşularımızla tatlı dil kullanarak geçirelim." dedi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da konuşan Sırbistan İslam Birliği Başkanı Sead Nasufovic de ramazanda bir ay boyunca yüreklerin nefret ve kötü söylemlerden arındırıldığını ve bayramın mutluluk uyandıracağına işaret ederek, bayramda dargınların barışması temennisinde bulundu.

Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic ise ramazan boyunca günahların affedilmesi için dua edildiğini söyleyerek, "İslam dinini kullanarak yapılan günahlar asla affedilmeyecek. Dünyada masum insanlar öldürülmeye devam ettiği sürece iç huzura ulaşamayacağız. İslam adına yapılan terör, İslam'a yapılan terördür. Hayat, yaratanın takdiridir." diye konuştu.

- "Hulusi kalp ile bayramımızı kutlamalıyız"

Kosova Müftüsü Naim Ternava, yayımladığı mesajında, bayramların İslam dininin en güzel günlerinden olduğunu belirterek, dünyada kardeşlik, birlik, beraberlik ve sevgi duygularının hüküm sürmesi mesajını verdi.

Makedonya İslam Birliği Başkanı Süleyman Recepi de ramazanın iman açısından en yüksek makamlara yükselmek için fırsatlar sunan mübarek ve aydınlık dolu bir ay olduğunu anımsatarak, "Oruç tuttuk, bütün insanlığa Allah'tan huzur, barış, mutluluk ve bereket getirmesi için dua ettik. Hulusi kalp ile bayramımızı kutlamalı ve bayramdan sonraki günlerde de aynı şevk ve heyecanla bu duygularımızı koruyarak daha yüksek seviyelere çıkarmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Arnavutluk İslam Topluluğu Başkanı Skender Bruçaj ise ramazanın iyilik ve cömertliği öğrettiğini belirterek, "Ramazan boyunca dualarımız, ibadetlerimiz, fedakarlıklarımız ve yaşadığımız manevi yenilenme Ramazan Bayramını görmemizi sağladı. Bayram, yeni umutların, dayanışmanın, dostluğun ve insanlığa sevginin günüdür." sözlerine yer verdi.






Yorumlar