Balkanlarda Kurban Bayramı

- İHH, Balkan ülkelerinden Arnavutluk, Kosova ve Bosna Hersek'te vekaletle kesilen kurban hisselerinin dağıtımını yaptı

Google Haberlere Abone ol
Balkanlarda Kurban Bayramı

TİRAN/PRİZREN/ZENİCA/ÜSKÜP (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Kurban Bayramı vesilesiyle Balkan ülkelerinden Arnavutluk, Kosova ve Bosna Hersek'te vekaletle kesilen kurban hisselerini dağıttı.

Arnavutluk'ta, Arnavutluk Geleceğin Alternatif Vakfı (ALSAR) iş birliğinde kurban kesimlerini gerçekleştiren İHH, ülke genelindeki birçok şehirde kurban dağıtımı yapacağını açıkladı.

İHH Gönüllüsü Hüseyin Ceven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada 89 ülkede kurban yardımı yaptıklarını ifade ederek, "Kurban Bayramı vesilesiyle ihtiyacı olan ailelere, özellikle de yetimlere kurban yardımında bulunmak için başkent Tiran'dayız. Ülkede 2 bin aileye kurban hissesi dağıtacağız." dedi.

Bir diğer Balkan ülkesi Kosova'da ise İHH'nın 2 bin aileye kurban eti bağışında bulunacağı ifade edildi. Dağıtımların Prizren şehrinde başladığını kaydeden İHH temsilcileri, başta başkent Priştine olmak üzere Mamuşa ve Rahovec şehirlerinde de dağıtım yapılacağını belirtti.

İHH, Bosna Hersek'in Zenica'daki "Dlan" isimli Zihinsel Engelli Aile Derneğine 100 kurban hissesi bağışında bulundu.

İHH Temsilcisi Salih Adıyaman, Bosna Hersek ile kopmayan bağların olduğuna işaret ederek, "İHH, 1992-1995 yılları arasında Bosna Hersek'te yaşanan savaş zamanında kuruldu. Son 25 yıldır kurban dağıtım organizasyonlarında görev alıyoruz." diye konuştu.

Bosna Hersek genelinde bin kurban hissesi dağıtılacağını söyleyen Adıyaman, bayramın birinci günü kapsamında 100 kurban hissesinin Zenica'daki "Dlan" Derneğine teslim edildiğini ifade etti.

Dernek çalışanlarından Samir Mujic de bayramların insanları bir araya getirdiğine işaret ederek, "Böyle yardımlar bizlerin unutulmadığını gösteriyor. İHH bize üç senedir yardım ediyor. Aramızdaki iş birliği ve dostluğun devam etmesini temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Bu arada, Deniz Feneri Derneği de başta Makedonya’nın başkenti Üsküp olmak üzere ülke genelinde 105 kurban hissesinin dağıtımı yapacağını belirtti. Dağıtımların, Üsküp’te yaklaşık 350 aile ve ülkenin doğusundaki İştip'te de 250 aileye yapılmasının amaçlandığı kaydedildi.



Yorumlar