Balkanlarda hac heyecanı

- Balkan ülkelerinden Makedonya'da ilk hacı adayı kafilesi yola çıktı - Makedonya'daki en genç hacı adayı 9 yaşındaki Bauş: - "Ailem hacca gitmeyi isteyip istemediğimi sordu. Her sofra duasında ettiğim duam kabul oldu, tabii ki gelmek isterim dedim"

Google Haberlere Abone ol
Balkanlarda hac heyecanı

ÜSKÜP/SARAYBOSNA (AA) – Balkan ülkelerinden Makedonya'da, hac vazifelerini yerine getirecek 177 kişilik ilk kafile yola çıktı.

Makedonya İslam Birliğinden yapılan açıklamada, Makedonya'dan bu yıl 730 hacı adayının kutsal topraklara gideceği anımsatılarak, 177 kişilik ilk hacı adayı kafilesinin bugün Üsküp'ten yola çıktığı ifade edildi.

Başkent Üsküp'teki Büyük İskender Havalimanı'na gelen hacı adaylarını, aile ve yakınları gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurladı.

Kutsal topraklara ilk defa gidecek hacı adayı Yunus Bayrami, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Allah rızası için hac ibadetini yerine getirmek üzere yola çıktığını söyleyerek, "Allah herkese bu mutluluğu nasip etsin. Gidemeyenlerin ilerde bir gün gidebilmesini diliyorum." dedi.

Makedonya'daki en genç hacı adayı 9 yaşındaki Muhammed Musab Bauş da ailesiyle birlikte hac yolculuğuna çıkmaktan hem mutlu hem de heyecanlı olduğunu belirterek, "Ailem hacca gitmeyi isteyip istemediğimi sordu. Her sofra duasında ettiğim duam kabul oldu. Ben de tabii ki gelmek isterim dedim." diye konuştu.

Üsküp Müftülüğü Hac Koordinatörü Fatmir Zaimi, 177 kişilik ilk hac kafilesine sağlık ekibinin de eşlik ettiğini kaydetti.

Bu arada, Bosna Hersek İslam Birliğinden yapılan açıklamada, Balkan ülkelerinden bu yıl en fazla sayıda hacı adayını kutsal topraklara gönderen Bosna Hersek'ten bin 405 kişinin, güvenli şekilde Medine'ye ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, her şeyin kontrol altında olduğu ve güvenlik önlemlerinin arttırıldığı bildirildi.

Batı Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk ve Karadağ'dan 3 bin 655 hacı adayının, İslam'ın beş şartından biri olan hac vazifesini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gideceği açıklanmıştı.


Yorumlar