Balıkesir'deki şarbon hastalığı

- Dursunbey Kaymakamı Aksanyar: - "Cuma gününe kadar kooperatifin büyükbaş çiftliğinde en son toplam 94 büyükbaş hayvan ölümü gerçekleşti. Ölümler şu an itibarıyla durdu görünmektedir. Karantina devam etmektedir. Kontroller de yetkili kurumlar tarafından sürdürülüyor"

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir'deki şarbon hastalığı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde bir kooperatife ait devlet destekli çiftlikte 94 büyükbaş hayvanın telef olmasına neden olan şarbon hastalığı dolayısıyla bölgede karantinanın devam ettiği, yetkililerin kontrollerinin sürdüğü bildirildi.

Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hamzacık Kalkınma Kooperatifinin çiftliğinde görülen hayvan ölümlerinin, yapılan incelemeler neticesinde Şarbon hastalığı olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Gereken hassasiyet gösterilerek tedbirler alındığını ve gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Aksanyar, şöyle konuştu:

"Cuma gününe kadar kooperatifin büyükbaş çiftliğinde en son toplam 94 büyükbaş hayvan ölümü gerçekleşti. Ölümler şu an itibarıyla durdu görünmektedir. Karantina devam etmektedir. Kontroller de yetkili kurumlar tarafından sürdürülüyor. Çevredeki yakın kırsal mahallelerde de aşılama çalışmaları yapılarak, tedbir çalışmaları yapıldı ve kontroller de devam etmektedir. Halkımızın duyarlı davranmasını istiyoruz. Hamzacık Mahallesine hayvan giriş ve çıkışları yasaktır."



Yorumlar