Balıkesir'deki cinayet davasında karar

- Eşini bıçaklayarak öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir'deki cinayet davasında karar

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Kepsut ilçesinde eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, sanık Yaşar Aydın ile öldürülen Rabia Aydın'ın yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Karar öncesi mahkeme başkanının son sözünü sorması üzerine Aydın, "Evlatlarımın öksüz kalmasını, yetim kalmasını istemezdim. Çok pişmanım." dedi.

Mahkeme heyeti, Aydın'ın, "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsine, olay anında aracın şoförlüğünü yapan ve saldırıya engel olmadığı için yargılanan Cevahir Arslan'ın ise beraatına karar verdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ile Rabia Aydın'ın babası Sezai, annesi Sadiye ve kardeşi Fatma Alkan, duruşma sonrası Adliye Bahçesi'nde basın açıklaması yaptı.

Platform adına konuşan Necla Ast, kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin azaltılması konusunda caydırıcı cezalar vermesi gerektiğini belirtti.

Rabia Aydın davasında verilen karardan memnun olduklarını dile getiren Ast, şunları kaydetti:

"Bugün burada kocası tarafından boşanmak istediği için öldürülen 25 yaşındaki Rabia Aydın için bir araya geldik. Şiddet gördüğü için boşanmak isteyen, koruma talep eden, ailesinin yanına sığınan Rabia kardeşimizi defalarca bıçaklayarak öldüren Yaşar Aydın'ın hak ettiği cezayı alması için buradayız. 2016 yılının sadece ilk beş ayında yüzü aşkın kadın kardeşimizi kaybettik. Bu cinayetlerin çoğu ise yakın ilişki içerisinde yer alan eş, sevgili ya da aile üyeleri tarafından işleniyor."

Baba Sezai Alkan ise verilen cezanın indirim yapılmadan uygulanmasını isteyerek, "Uzaklaştırması olduğu halde evime geliyor. Ben işteyken ailem yokken eve geliyor. Şu anda katil gereken cezayı aldı. Bu cezadan indirim almasını istemiyorum. Yardım eden şahsı bıraktılar. Böyle bir kanun yok. Bu adam bu işi parayla yapıyor. Birazdan veya bir gün sonra yine bu işi tekrar yapacaktır. Bu işin peşindeyim tekrar dava açarak yardımcının ceza almasını sağlayacağım." dedi.

Bursa'nın Büyükorhan ilçesi Piribeyler Mahallesi'nde yaşayan iki çocuklu Yaşar ve Rabia Aydın çifti, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma kararı almıştı.

Manisa'nın Soma ilçesinde babasının evinde kalmaya başlayan Rabia Aydın'ı 6 Ağustos 2015'te konuşmak amacıyla aracına bindiren Yaşar Aydın'ın, eşini Balıkesir-Kepsut karayolu Jandarma Hatıra Ormanı mevkisinde bıçakla öldürdükten sonra kaçtığı iddia edilmişti.

Olayda yaralanan ve sürünerek karayoluna çıkan Rabia Aydın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, Yaşar Aydın ise jandarma tarafından yakalanmıştı.


Yorumlar