Balıkesir'de demokrasi mitingi

- Edremit ilçesinde CHP ilçe teşkilatı tarafından "demokrasi mitingi" düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir'de demokrasi mitingi

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe teşkilatı tarafından "demokrasi mitingi" düzenlendi.

Altınoluk Şahinderesi Köprüsü'nden Cumhuriyet Meydanı'na gerçekleştirilen korteje yüzlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ve darbe karşıtı dövizlerle katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi mitinginde konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, 15 Temmuz'da yaşanan FETÖ'nün darbe girişimini şiddetle ve nefretle kınadıklarını söyledi.

Bu darbeci çetelerin, gözü dönmüş vatan hainlerinin devleti ele geçirmek istediğini aktaran Tüm, "Bunlar laik cumhuriyetimizi ortadan kaldırmak için asker, polis, sivil demeden tüm halkımızı hedef aldılar." dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ise 1960 darbesini görmediğini ama 1980 darbesini hatırladığını belirterek, "Sabah Hasan Mutlucan'ın 'Yine şahlanıyor aman' türküleriyle uyandık. Sokağa çıkma yasakları var ve bir de baktık ki Türkiye'nin rejimi değişmiş. Ecevit, Zincirbozan'da, Demirel şapkasını almış gitmiş. Bambaşka bir Türkiye. Bütün devrimciler, demokratlar, solcular, Atatürkçüler sanki o rejimin sorumlusuymuş gibi ceza evlerine zindanlara tıkıldılar." diye konuştu.

Havutça, savaşlarda bile demokrasinin kalesi olan TBMM'nin bombalanmadığını vurgulayarak, "15 Temmuz'da, o gece TBMM'yi bombalayan hainlere lanet olsun. Yunan gavuru bile bombalamadı bu ülkenin kalesini. O darbe gecesi ben de TBMM'deydim. CHP Genel Başkanı darbeye karşı net duruşuyla Ankara'da bulunan milletvekillerini Meclise çağırdı. Biz bütün milletvekillerimizle oradaydık. O bombalar 100 metre ötemizde patladı." ifadelerini kullandı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da Türkiye Cumhuriyeti'nin kan ve gözyaşıyla kurulduğunu dile getirerek, "Yeniden bir devlet kurmak için verdiğimiz mücadele bütün dünyanın saygısını kazandı. Bütün mazlum uluslara, emperyalizme karşı ulusal bağımsızlık mücadelelerinde örnek oldu. Bir avuç vatan haini Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkma planlarıyla 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulundu. Bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya kimsenin gücü yetmez. Bir kez daha darbecileri buradan şiddetle lanetliyorum." açıklamasında bulundu.

Miting, Edremit Belediyesi Halk Oyunları ekibinin folklor gösterisiyle sona erdi.

Yorumlar