Bakkala aynalı "güvenlik sistemi"

- Düzce'de bakkal işleten İsmail Acat, güvenlik kameralarının maliyetinin yüksek olduğu gerekçesiyle iş yerinin önünde bulunan direğe iki ayna asarak, evinde olduğu anlarda dükkanını balkondan aynalar yardımıyla kontrol ediyor - Acat: - "Kamera ve diğer aparatları taktırsam maliyeti yüksek olacaktı. Ben de bu şekilde yaparak ucuz yolla halletmiş oldum"

Google Haberlere Abone ol
Bakkala aynalı "güvenlik sistemi"

DÜZCE (AA) - SONER ŞEN - Düzce'nin Akçakoca ilçesinde güvenlik kameralarının maliyetinin yüksek olduğu gerekçesiyle iş yerinin önünde bulunan direğe iki ayna asan 33 yaşındaki İsmail Acat, evinde olduğu saatlerde balkondan aynalara bakarak dükkanının kontrolünü yapıyor.

Çayağzı köyünde bakkal işleten Acat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evine yaklaşık 30 metre uzaklıktaki bakkalının önüne ayna asma fikrini babasıyla düşündüklerini söyledi.

Güvenlik sistemlerinin maliyetinin yüksek olduğunu belirten Acat, maliyeti düşük olduğu için ayna kullandığını, bu sayede hem bakkalının güvenliğini sağladığını hem de iş yerine gelen müşterilerini buradan takip ettiğini anlattı.

"Kamera ve diğer aparatları taktırsam maliyeti yüksek olacaktı. Ben de bu şekilde yaparak ucuz yolla halletmiş oldum." diyen Acat, bunun da kendi yöntemi olduğunu dile getirdi.

Çevredekilerin bu aynaları görünce şaşırdığını aktaran Acat, şöyle devam etti:

"Bu aynalar ne, diye bana soruyorlar. 'Saç mı tarayacağız, yüzümüze mi şekil vereceğiz' diyorlar. Ben de onlara, 'sizleri izliyorum' diyorum. Bazı müşterilerimiz geliyor dükkanın önüne, ben de evden onlara ismiyle hitap ederek 'geliyorum' deyince şaşırıyorlar. 'Benim olduğumu nereden anladın' diye soruyorlar. Ben de sizi Türk işi MOBESE'den izliyorum diyorum."

Acat, iş yerini balkonda olduğu sürelerde izlediğini belirtti.

- "Bakkalın ismi 'aynalı bakkal' oldu"

Aynaların ne işe yaradığını öğrenen vatandaşların bakkalın ismini değiştirdiğini anlatan Acat, şöyle konuştu:

"Artık, arkadaşlarımızın bakkalımıza 'Acat Bakkal' yerine 'Aynalı Bakkal' diye hitap etmeye başladı. Dükkanımın adı 'Aynalı Bakkal' olarak kaldı. Televizyonlarda gördüğümüz Karadeniz mucitlerinden de esinlenerek bu şekilde sistem yaptık. Basit bir sistem olsa da vatandaşın dikkatini çekiyor."

İlk taktığı aynaların geçtiğimiz günlerde yaşanan rüzgar nedeniyle kırıldığı anlatan Acat, yeniden ayna alıp sistemi devam ettirdiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar