Bakanlar Eroğlu ve Bozdağ, Yozgat'ta

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Özellikle kene söz konusu olan köylere Beç tavuğu dağıtacağız. Beç tavuğu kenelere karşı gerçekten çok faydalı" - "Kimse yasak avlanma peşinde olmasın. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün muhafaza memurları bunları yakalar, cezasını verir"

Google Haberlere Abone ol
Bakanlar Eroğlu ve Bozdağ, Yozgat'ta

YOZGAT (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, keneye karşı köylere Beç tavuğu dağıtacaklarını bildirdi.

Eroğlu ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat’ın Nohutlu tepesinde doğaya 250 kınalı keklik saldı.

Bakan Eroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kekliklerin doğadaki bir takım zararlı haşeratları, keneleri, süneleri yok etmek için çok faydalı olduğunu belirtti.

Beç tavuğunun da kenelere karşı çok etkin bir rol oynadığını anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Yozgat'ın yaban hayvanı üretim merkezi var, açılışını biz yapmıştık zamanında. Burada keklik üretiliyor. Ayrıca Sayın Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ ile karar aldık, özellikle kene söz konusu olan köylere Beç tavuğu dağıtacağız. Beç tavuğu kenelere karşı gerçekten çok faydalı. Keneleri toplayan özel bir tavuk. Kanatlıların çok büyük faydası var. Bunları tabii biz üretiyoruz. Doğaya saldığımız zaman da ortamda ürüyorlar. Bilhassa süne mücadelesinden çok faydalı, kimyasal madde kullanmak yerine bunları kullanıyoruz. Böylece organik bir mücadele yapılmış oluyor.”

Eroğlu, avcıları da uyararak, “Bu hayvanları biz üretiyoruz. Dolayısıyla avcılar için belirli esaslarımız var. Nerelerde, nasıl avcılık yapacakları belli, bunların kotaları var. Rastgele yaptıkları zaman bunların bütün aracına, gerecine, silahına el konur, büyük cezalar kesilir. Dolayısıyla avcıları ayrıca çok ciddi olarak bilgisayar ortamından takip ediyoruz. Böyle bir sistemimiz de var. Kimse yasak avlanma peşinde olmasın. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün muhafaza memurları bunları yakalar, cezasını verir." diye konuştu.

Yılda doğaya 100 bin keklik saldıklarının altını çizen Eroğlu, "Bir takım nesli tükenmekte olan kelaynaklar gibi kuşları da Şanlıurfa’da üretiyoruz. Bunlarında neslini çoğaltıyoruz. Bunların takibini yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Yorumlar