Bakanlar Çavuşoğlu ve Zeybekci, Denizli'de

- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: - "Amerika'dan beklentimiz haini vermesi. O hainin orada kalması Amerika'ya da kimseye de yaramaz. Israrımızı sürdüreceğiz, aramızda anlaşmamız da var" - Ekonomi Bakanı Zeybekci: - "Demokrasi nöbeti bitti ama demokrasiyi önceden hep biz devlete havale etmiştik, şimdi artık bu ilelebet milletindir. Milletin elinin altında, kalbinde ve iradesindedir. Bundan sonra ne söylenecekse millet söyleyecek, kural koyacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Bakanlar Çavuşoğlu ve Zeybekci, Denizli'de

DENİZLİ (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Amerika'dan beklentimiz haini vermesi. O hainin orada kalması Amerika'ya da kimseye de yaramaz. Israrımızı sürdüreceğiz, aramızda anlaşmamız da var." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci AK Parti Denizli Başkanlığını ziyaret etti ve partililerle bir araya geldi.

Partililere hitap eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine engel olan Denizli ve Çardak halkının 15 Temmuz'da destan yazdığını, bu destanın tüm dünyaya dalga dalga yayıldığını ifade ederek, Türk milletinin kahramanlığının yurt dışında da övgü aldığını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in Türk milletine övgüsünün basına yansıdığını söyleyen Çavuşoğlu, "Diğer bakanlar, devlet başkanları, başbakanlar, birçok parlamenter, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimiz hayranlıklarını gizlemiyorlar. Eskiden 'Türk Milleti' diyorlardı şimdi 'Büyük Türk Milleti' diyorlar." diye konuştu.

Türk milletinin darbeye darbe yapan millet olarak tarihe geçtiğine işaret eden Çavuşoğlu, "Hiçbir silah kullanmadı. O hainlerin elinde uçaklar vardı. Esasında savaş halinde düşmana karşı kullanılan helikopter ve tanklar vardı ama milletimiz eliyle yüreğiyle tüm gövdesiyle darbeye geçit vermedi, 'Bu ülkede hakimiyet benimdir' dedi. Bu milletimizle ne kadar gurur duysak, elinin ayağının altını öpsek azdır. Şükrediyoruz ki böyle bir milletle kutlu yolculukta yürüyoruz. Esasen bu süreçte dostu düşmanı da gördük ayırt ettik bizi şaşırtanlar da şaşırtmayanlar da oldu. Kimin nasıl tavır göstereceğini tahmin ettiğimiz ülkeler de vardı, mutlu eden, hayalkırıklığına uğratanlar da oldu. Bu bakımdan faydalı oldu her şerde hayır vardır diyoruz ve inşallah bu milleti çok daha güzel olarak hedeflerine ulaştırırız."

- "Akıl vermeye çalışanlar oldu"

Yurt dışından "geçmiş olsun" mesajları da aldıklarını söyleyen Çavuşoğlu, daha ilk akşamdan akıl vermeye çalışanların olduğunu, bunun daha sonra dozajının arttığını, sert uyarılar ve tehditlerle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

"Türkiye'nin AB üyeliğini ya da müzakereleri durduralım" diye tehdide varan söylemlerin de olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlar hangi tonda bize uyarı yaptı, sertleştiyse onların tonundan daha fazla tonla hadlerini bildirdik, cevaplarını verdik ve onlara şunu söyledik, 'Türkiye eskiden sizin yönlendirdiğiniz Türkiye değil. Biz önce Allah sonra milletin dediğine bakarız. Bizimle diyalog içinde olacaksanız önce darbeye karşı olduğunuzu söyleyiniz. Biz sizin çifte standardınızı, ikiyüzlülüğünüzü çok iyi biliyoruz, çok da gördük. İşte Mısır'ın hali. Onlar da bizim kardeşimiz biz başkasının yardımıyla, suni teneffüsle ayakta duran bir Mısır istemiyoruz ki. Mısır büyük bir millet. Mısır'ın kendisine faydası yok ki Filistin'e faydası olsun." diye konuştu.

Türkiye'ye bugüne kadar "Rusya ile ilişkileri düzeltin" diyen bazı ülkelerin şimdi rahatsız olduğunu dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "Acaba Türkiye zemin kayması mı yaşıyor, eksen kayması mı var Türkiye'de' diyenler oluyor. 24 Kasım'dan önce de Rusya ile ilişkimiz vardı. Neden söylemediniz. Biz kendi dış politikamızı kendimiz belirleriz." diye konuştu.

Ülkeleri birbirinin alternatifi olarak görmediklerini dile getiren Çavuşoğlu, "Bize akıl verir gibi itham ederek bizim dış politikamızı belirlemeye çalışmayın. Dünyada düşman sayımızı azaltmak, dostlarımızın sayısını arttırmak ve Türkiye'nin ilişkilerini düzeltmek, ekonomik ilişkilerimizi güçlendirmek için gece gündüz çalışıyoruz, hamd olsun, netice de alıyoruz." diye konuştu.

- "Hainlere darbe girişiminin hesabını soracağız"

Türkiye'nin insani yardımda milli gelire göre dünya birincisi olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, bu nedenle birçok halkların da darbe girişimi dolayısıyla Türk milletinin yanında yer aldığını söyledi.

Türkiye dostu ülkelerin darbe girişimcisi hainleri ülkelerinden atmaya başladığını söyleyen Çavuşoğlu, "Somali'de Bakanlar Kurulu hemen bir karar aldı. 'Türkiye'ye ihanet eden Somali topraklarında yaşayamaz' dediler, attılar. Aynı şekilde Libya başta olmak üzere kardeş Azerbaycan önlemlerini alıyor. Geçenlerde Pakistan'a gittik, aynı şekilde... Kazakistan, Nijer... Hainler nerede olursa olsun izini süreceğiz ve hesabını soracağız. Bu hainlere, o darbe girişiminin hesabını soracağız." diye konuştu.

- "Israrımızı sürdüreceğiz"

Kaçan darbe girişimcilerine ilişkin faaliyetlerini sürdürdüklerine dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, "Bulgaristan'a geçen Abdullah Büyük diye bir haini teslim aldık. Daha önce Cumhurbaşkanı'mızın ofisine böcek, dinleme cihazı koyma olayına karışan 2 haini Romanya'dan teslim aldık, diğerlerini de getirmek için çabalıyoruz. Yunanistan'a korkak fare gibi sığınan 8 haini getirmek için çalışıyoruz, getireceğiz" dedi.

Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Terörist başı Feto'yu da Türkiye'ye getirip adalete teslim etmek için gayretlerimize arttırarak devam ediyoruz. Çabalarımızı görüyorsunuz. 22 Ağustos'ta ABD Adalet Bakanlığından bir heyet geliyor. 23-24 Ağustos'ta görüşmeler olacak. Üst düzey ziyaret bekliyoruz. Daha sonra dosya ile birlikte Adalet Bakan'ımızla Washington'a gideceğiz ve artık iade işlemlerinin tamamlanması için çalışma yapacağız. Amerika'dan beklentimiz haini vermesi. O hainin orada kalması Amerika'ya da kimseye de yaramaz. Israrımızı sürdüreceğiz, aramızda anlaşmamız da var." diye konuştu.

DYP'den belediye başkanı olan babasının da iznini alarak AK Parti'de siyasete başladığını ifade eden Çavuşoğlu, AK Parti'nin 15. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını ama sürecin kolay olmadığını ifade etti.

Tüm engelleri aştıklarını söyleyen Çavuşoğlu, görevlerini şevkle yaptıklarını, Türk bayrağını en ileriye götürecek çalışmaları gerçekleştirdiklerini anlattı.

- Ekonomi Bakanı Zeybekci

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Türk milletinin gerçekleştirdiği demokrasi devriminin tarihe altın harflerle geçeceğini söyledi.

Çardak'taki hemşehrilerinin kahramanlıkla darbe girişimcilerini durdurduğunu anlatan Zeybekci, o gece bazı askerlerin de darbe girişimcilerine engel olduğunu, askerin hassasiyetinin unutulmaması ve kurumların yıpratılmaması gerektiğini ifade etti.

Kahraman Türk milletinin ekonomisine de sahip çıktığını vurgulayan Zeybekci, "Bu vaka dünyanın en güçlü ülkelerinde Almanya'da, Japonya'da olsaydı 3-5 ay o bankalar kapalı olur, ülke ekonomisi yıllarca yerle bir olurdu. Ama Türkiye'de Pazartesi günü tüm sistem çalışıyordu." dedi.

Milletin adamlarının milletin aziz malını koruduğunu, ona halel getirmediğini söyleyen Zeybekci, 15 Temmuz'un Türk sivil demokrasi devrimi olarak anılacağını dile getirdi.

Milletin ülkeye el koyduğunu, artık kimsenin bu ülkeye yan gözle bakamayacağını da vurgulayan Nihat Zeybekci, "Demokrasi nöbeti bitti ama demokrasiyi önceden hep biz devlete havale etmiştik, şimdi artık bu ilelebet milletindir. Milletin elinin altında, kalbinde ve iradesindedir. Bundan sonra ne söylenecekse millet söyleyecek, kural koyacaktır." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu toplantı çıkışı gazetecilerin DAEŞ ile mücadele konusundaki sorusunu da "IŞİD de bizim düşmanımız, FETÖ de düşmanımız, PKK da PYD de, YPG de düşmanımız, DHKP-C de aynı şekilde. Bunların hepsi terör örgütü. Biz terör örgütleri ile mücadelede ayrım yapmayız, yapmadık bugüne kadar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar