Bakanlar Akdağ ve Eroğlu Erzurum'da

- Bakan Akdağ: - "(Fetullah Gülen'in iadesi) Amerika Birleşik Devletleri'nden gerekli hassasiyeti elbette bekliyoruz. Kendi ülkelerinde Pensilvanya'da bir terörist başını barındırmamalılar ve behemehal Türkiye'ye iade etmeliler" - "Devletin içine sızmış olan bu çetenin unsurlarını devletten temizleyeceğiz. Tabii ki bunu yaparken masumlara dokunmama konusunda da kılı kırk yarıyoruz" - Bakan Eroğlu: - "Amerika'nın FETÖ örgütü elebaşı olan bu haini teslim etmesi lazım. Arada suçluların iadesi anlaşması var Amerika'yla. Onlar talep ettiği zaman biz gönderiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Bakanlar Akdağ ve Eroğlu Erzurum'da

ERZURUM (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin "Amerika Birleşik Devletleri'nden gerekli hassasiyeti elbette bekliyoruz. Kendi ülkelerinde, Pensilvanya'da, bir terörist başını barındırmamalılar ve behemehal Türkiye'ye iade etmeliler." dedi.

Ankara'dan çeşitli ziyaret, temel atma ve toplu açılış törenine katılmak amacıyla, sabah saatlerinde uçakla Erzurum'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Bakan Akdağ, burada yaptığı konuşmada, FETÖ elebaşı Gülen'in Türkiye'ye iadesinin, Hükümet olarak üzerinde çok hassasiyetle durdukları bir konu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konuyu hassasiyetle takip ettiğini belirten Akdağ, "Bir heyet gitti, gerekirse başka heyetler de gidip gelecek. Amerika Birleşik Devletleri'nin bu hususta talep ettiği bütün dokümanlar, dosyalar gönderilmiş durumda. Biz burada Amerika Birleşik Devletleri'nden gerekli hassasiyeti elbette bekliyoruz. Kendi ülkelerinde Pensilvanya'da bir terörist başını barındırmamalılar ve behemehal Türkiye'ye iade etmeliler." diye konuştu.

Bakan Akdağ, FETÖ'yü DAEŞ'e benzeterek, "Bu kanlı terör örgütü DAEŞ'in bir şehir tipi örgüt gibi, farklı bir örgüt tipi. Dünyada birçok terör örgütü var. Ama bu şekilde 'sureti haktan' görünerek yıllarca bir terör örgütü olarak büyüyen dünyada başka bir örgüt yok. Bu kadar tehlikeli bir örgütünün elebaşının elbette bir an önce Türkiye'ye, hukuka teslim edilmesi gerekir. Hukukun bu kişi için gerekeni yapması icap eder." ifadesini kullandı.

FETÖ soruşturmasında çok hassas davrandıklarını anlatan Akdağ, şunları söyledi:

"Gelirken Bakan Eroğlu ile bu terör örgütüyle ilgisi, iltisakı olan memurlar konusunda bir kez daha görüştük. Bunları ayıklamak hususundaki yöntemler konusunda bir kez daha görüş alışverişi yaptık. Son bir aydır bu bizim Bakanlar Kurulumuzun en önemli ana konularından birisi. Bu hususla ilgili yöntemler aslında belirlenmiş durumda. Olağanüstü Hal Kanunu'na göre çıkarılmış olan kanun hükmünde kararnamede gerekli hükümler var. Bütün bakanlıklarımız yoğun bir biçimde çalışıyor. Maksadımız da şudur; devletin içine sızmış olan bu çetenin unsurlarını devletten temizleyeceğiz. Tabii ki bunu yaparken masumlara dokunmama konusunda da kılı kırk yarıyoruz. Hukuk bu şekilde işleyecektir, bu şekilde işlemesi gerekiyor. bunun çok kolay bir süreç olmadığının da herkes farkındadır."

Kripto ve takiyye yapmanın bu örgütün en karakteristik özelliği olduğuna dikkat çeken Akdağ, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın yaverliğine kadar sızan, Genelkurmay Başkanlarının yanlarındaki emir subaylığına kadar sızan, sadece ordunun içine değil emniyetin, yargının içine büyük ölçüde sızan bu çete, bu kripto özelliğiyle karakterizedir. Yani yıllarca kendilerini saklama özellikleri var. Başından beri böyle örgütlenmişler." değerlendirmesinde bulundu.

Akdağ, bakanlığındaki soruşturma kapsamında yaklaşık 6 bin kişinin açığa alındığını dile getirerek, "Bunlar üzerinde çalışıyoruz, bu kişiler içinden kaçının devlet memurluğundan uzaklaştırılacağı önümüzdeki günlerde toplu olarak Başbakanlık tarafından ortaya konulacak" dedi.

- "Sahte mehdilikle insanları kandırmış"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Erzurum'da yaptıkları ve hayata geçirmeyi planladıkları projelerle ilgili bilgi verdi.

FETÖ elebaşı Gülen'in Türkiye'ye iade sürecine de değinen Eroğlu, "Amerika'nın FETÖ örgütü elebaşı olan bu haini teslim etmesi lazım. Arada suçluların iadesi anlaşması var Amerika'yla. Onlar talep ettiği zaman biz gönderiyoruz. Dosya istediler, dosya var, her şey açık. Bu gerçekten tarihimizdeki en kanlı, hain darbe girişimi. FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istendiği gayet açık. Dolayısıyla talep ediyoruz. Hakikaten bu o kadar hain ki kendine sahte mehdilik gibi birtakım hususları katarak insanları kandırmış, aldatmış. Böyle gizli, kendine bağlı bir çete kurmuş. Dolayısıyla bu çete elebaşısının iadesi şarttır diye düşünüyoruz." diye konuştu.

Bakanlık bünyesinde FETÖ ile ilişkisi bulunanların belirlenmesi için hassas davrandıklarını vurgulayan Eroğlu, "Bu örgütle irtibatlı olan, iktisatlı olan elemanların tespiti konusunda hassas davranıyoruz. Elimize gelen bilgiler var, bütün hepsini değerlendiriyoruz. Ona göre bu örgütle alakası olanların işine son verilecek. Bundan tabii bir şey olamaz. Çünkü netice itibarıyla hem devletten maaş alacaksın, hem devleti, milleti arkadan hançerleyeceksin, bu kabul edilemez bir şey. Zaten millet de bunların temizlenmesini arzu ediyor. Özellikle ilgisi olmayan insanların zarara uğramasını da arzu etmiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlar Akdağ ve Eroğlu, daha sonra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i makamında ziyaret etti.

Yorumlar