Bakan Yılmaz, "Gürün Resim Sergisi"nin açılışına katıldı

- Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Ankara'da "Sivas Günleri" kapsamında düzenlenen "Gürün Resim Sergisi"nin açılış törenine iştirak etti - Yılmaz: - "Türküsüz bir hayat düşünülebilir mi? Dolayısıyla siz türküyü çekerseniz hayattan, geriye kuru bir hayat kalır. İşte o hayata renk katan, zevk, huzur, sevgi veren, hayatla barıştıran türküdür. Sivas da türkülerin kalbidir"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz, "Gürün Resim Sergisi"nin açılışına katıldı

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara'da "Sivas Günleri" kapsamında düzenlenen "Gürün Resim Sergisi"nin açılış törenine katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Güvenpark Sanat Galerisi'nde, Sivas'ın Gürün ilçesinin doğal güzelliklerine yer verilen resim sergisi açıldı.

Yılmaz, serginin açılış töreninde, "Sivas'a 'Türkiye'nin özü' desek, 'Türkiye'nin türküleri' desek yeridir. 'Sivas eşittir türkü' desek yeridir. Türküsüz bir hayat düşünülebilir mi? Dolayısıyla siz türküyü çekerseniz hayattan, geriye kuru bir hayat kalır. İşte o hayata renk katan, zevk, huzur, sevgi veren, hayatla barıştıran türküdür. Sivas da türkülerin kalbidir." ifadelerini kullandı.

Sergiyle Gürün'ün güzelliklerinin görüldüğünü dile getiren Yılmaz, sergide emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmaları sonrasında Bakan Yılmaz'a plaket verildi, karikatürünün olduğu tablo hediye edildi.

Törene, Ankara Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu, Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir ile bazı milletvekilleri de katıldı.

Yorumlar