Bakan Yardımcısı Ersoy Şemdinli’de

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde incelemelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yardımcısı Ersoy Şemdinli’de

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Şemdinli Kaymakamlığını ziyaret eden Bakan Yardımcısı Ersoy ve Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, burada Kaymakam Muhammet Fuat Türkman ve kurum müdürleri tarafından karşılandı. Kaymakam Muhammet Fuat Türkman’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüşen Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Vali Cüneyit Orhan Toprak, daha sonra Şemdinli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün konferans salonunda düzenlenen muhtarlar toplantısına katıldı. Toplantıya Vali Toprak ve Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un yanı sıra Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdoğan Baykal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile ilçeye bağlı mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Toprak, il merkezi ve ilçelerinde muhtarlarla her ay mutat olarak toplantılar düzenlediklerini ve bu toplantılarda muhtarlarla bölgelerindeki sorun ve sıkıntıları görüşerek değerlendirdiklerini ifade etti.

Toplantıda konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ise yıllardır süren bir mücadelede nihayete doğru gidildiğini söyledi. Devletin bütün kurum ve kuruluşlarıyla, halkıyla, siyasetiyle, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle hep birlikte bu işe (terörle mücadeleye) inandıklarını belirten Bakan Yardımcısı Ersoy, "Türkiye’nin hiçbir noktasında, birtakım otorite boşluklarından faydalanarak ellerine aldıkları silahlarla insanlarımıza her türlü acımasız baskıyı yapan, onların canına ve malına kasteden, bütün değerlerine kasteden hain yapının, bu saatten sonra asla huzurumuzu bozmasına, güvenliğimizi tehlikeye düşürmesine izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Daha sonra geçilen toplantıda, köy ve mahalle muhtarları sorun ve taleplerini dile getirerek, karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Toplantının ardından Bakan Yardımcısı Ersoy, Vali Toprak ve beraberindekiler, ilçe merkezindeki esnafları ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Şemdinli ziyaretinin ardından Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havaalanı’na geçen İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, burada Vali Cüneyit Orhan Toprak ve beraberindekiler tarafından Ankara’ya uğurlandı.

Yorumlar