Bakan Tüfenkci Elazığ'da

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci: - "(Fırat Kalkanı operasyonu) DAEŞ unsurlarını Türkiye'nin sınır bölgesinden temizleyerek, o bölgeleri tekrardan Türkiye için güvenilir hale getirmek için yapılmıştır" - "Türkiye orada kalıcı olacak değildir. Suriye'nin toprak bütünlüğünü baştan beri savunuyoruz ve ona göre hareket ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Tüfenkci Elazığ'da

ELAZIĞ (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Fırat Kalkanı" operasyonuna ilişkin "DAEŞ unsurlarını Türkiye'nin sınır bölgesinden temizleyerek, o bölgeleri tekrardan Türkiye için güvenilir hale getirmek için yapılmıştır." dedi.

Bakan Tüfenkci, beraberinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğu ve Vali Murat Zorluoğlu ile PKK terör örgütü tarafından geçen hafta bombalı saldırının yapıldığı İl Emniyet Müdürlüğü binasında incelemede bulundu.

Daha sonra Tüfenkci, saldırıda yaralananları tedavi gördükleri Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde ziyaret etti.

Çıkışta konuşan Tüfenkci, doktorlardan aldıkları bilgiye göre, yaralıların hızla iyileştiğini ve kısa sürede taburcu olacaklarını söyledi.

Terörü lanetlediğini ifade eden Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Elazığımızın huzur kenti olduğunu, terör saldırısıyla Elazığ'ın bilinçli olarak seçildiğini düşünüyoruz. Terörün amacı buradaki huzuru yok etmek. Buradaki insanların birliğini, beraberliğini yok etmek. Türkiye'de bir korku salmak, panik oluşturmak ama asla ve asla Elazığlı hemşehrilerimiz de bu terörün oyununa gelmeyecek, teröre inat daha fazla bu ile yatırım yapacak, çalışacak, üretecek ve teröre karşı birlik beraberlik örneği içerisinde hayatlarına devam edecekler."

Türkiye'nin bütün illerinde teröre karşı daha uyanık ve dikkatlı olmaları gerektiğini vurgulayan Tüfenkci, herhangi şüpheli bir durumda güvenlik güçleriyle iş birliği halinde çalışmaları gerektiğini belirtti.

Tüfenkci, sistematik bir şekilde ülkenin terör örgütleri tarafından hedef alınmış durumda olduğuna dikkat çekerek, "15 Temuz'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün kalkışmasını yaşadı, PKK terör örgütü yeniden hortladı, DAEŞ terörü hortladı. Amaç bu ülkeyi yıldırmak, bu ülkede korku oluşturmak, bu ülkenin enerjisini boşa çıkarmak, harcatmak. Ama bunlar muaffak olamayacaklar, başaramayacaklar. Çünkü Türk milleti güçlü bir millet, Türkiye Devleti güçlü bir devlet. Hem bunlardan hesabını soracak hem de bu ülkenin insanının işini, aşını büyütecek." dedi.

- Suriye'deki operasyon

Tüfenkci, Fırat Kalkanı operasyonunun tamamen ülkenin meşru müdafaa sınırları içerisinde güvenliğini sağlama adına yapılan bir harekat olduğunu bildirdi.

Bakan Tüfenkci, "Biliyorsunuz orada koalisyon güçleriyle beraber DAEŞ unsurlarını Türkiye'nin sınır bölgesinden temizleyerek, o bölgeleri tekrardan Türkiye için güvenilir hale getirmek için yapılmıştır. Türkiye orada kalıcı olacak değildir. Suriye'nin toprak bütünlüğünü baştan beri savunuyoruz ve ona göre hareket ediyoruz." ifadesini kullandı.

Fırat'ın batısının kırmızı çizgileri olduğunu bütün dünyaya ilan ettiklerini vurgulayan Tüfenkci, orada faaliyet gösteren hangi güçler olursa olsun bu noktaya dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Tüfenkci, güvenlik güçlerinin Türkiye sınırlarındaki terör unsurlarını temizledikten sonra tekrar kendi sınırları içerisine çekileceklerini sözlerine ekledi.

Basın mensuplarının ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in terör örgütü lideri Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili açıklamalarını sorması üzerine Tüfenkci, ABD'nin terörist başı Gülen'in iadesi konusuna elini çabuk tutması gerektiğini belirterek, ABD'den bunu beklediklerini kaydetti.




Yorumlar