Bakan Soylu "Trabzon Tanıtım Günleri"ne katıldı (2)

- İçişleri Bakanı Soylu: - "Biz kendi otomobilimizi yapacağız. Biz kendi uçağımızı yapacağız. Biz bugün nasıl savunma sanayisinde yüzde 60 yerlilik, millilik oranına ulaşmışsak, onu daha iyi noktalara çıkarma konusunda gayreti ortaya koyacağız" - "Jandarma Komando ve Jandarma Özel Harekat taburlarımız ve aynı zamanda da Polis Özel Harekatımız ve yine korucularımız, Afrin'de bugün büyük mücadele veren, Zeytin Dalı Harekatı'nda terörizme karşı büyük bir darbe vuran Türk Silahlı Kuvvetlerimize destek vermek ve onlarla birlikte orada mücadele etmek, Genelkurmay Başkanlığı'nın da emrinde bu harekata destek olmak için görevlendirildiler. Allah yardımcıları olsun."

Google Haberlere Abone ol
Bakan Soylu "Trabzon Tanıtım Günleri"ne katıldı (2)

KOCAELİ (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz kendi otomobilimizi yapacağız. Biz kendi uçağımızı yapacağız. Biz bugün nasıl savunma sanayisinde yüzde 60 yerlilik, millilik oranına ulaşmışsak, onu daha iyi noktalara çıkarma konusunda gayreti ortaya koyacağız." dedi.

Kocaeli Trabzonlular Derneği tarafından Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri etkinliğinin açılış törenine katılan Soylu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'yi terörle uğraştırmak isteyenlerin, terörle Türkiye'nin istikametini saptırmak isteyenlerin başarılı olamayacağını söyledi.

Van'da, Diyarbakır'da 2017'nin yaz mevsiminde bütün otellerin dolu olduğunu belirten Soylu, "Türkiye güçlü bir ülkedir. Türkiye'nin istikameti ve hedefleri vardır. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne ortaya koyarlarsa koysunlar, bu aşı Türkiye'de tutmuştur. Bu millet kendi öz güvenini bulmuştur." diye konuştu.

Bundan tam 1,5 yıl önce bu ülkede bir darbe girişimi olduğunu anımsatan Soylu, şöyle devam etti:

"Dünyanın hangi ülkesinde bir darbe olursa o ülke 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl kendine gelemez. Özel sektör durur, yabancı sermaye Türkiye'ye gelmekten çekinir. Dışarıyla kurduğunuz bütün temaslarda yüzünüze karşı bir endişe oluşur. Ama bilmenizi isterim ki, biz Allah'a hamdolsun ihracatımızı 157 milyar dolara çıkardık. Türkiye'ye gelen yabancı şirket sayısında yüzde 10,5'in üzerinde bir artış sağladık. Antalya'ya gelen turist sayısı 10 milyonu aştı. Bir taraftan bütün bunlar yapılırken Türkiye inşallah 2017 büyümesini yüzde 7,5'e taşıyacak. 2018'de bu büyüme aynı anlayışla beraber devam edecek."

Bakan Soylu, "Biz kendi otomobilimizi yapacağız. Biz kendi uçağımızı yapacağız. Biz bugün nasıl savunma sanayisinde yüzde 60 yerlilik, millilik oranına ulaşmışsak, onu daha iyi noktalara çıkarma konusunda gayreti ortaya koyacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar. Hangi fesadı, fitneyi oluşturmaya çalışırsa çalışsınlar. Heyecanından, imanından ve birliğinden bir an olsun bile sapmayan şu topluluğa söylüyorum; biz dünyanın 10 büyük devletinden birisi olacağız Allah'ın izniyle. Buna sadece bizim ihtiyacımız yok. Buna insanlığın ihtiyacı var. Bizi kendimizde, özümüzden ayırmaya çalışanlara söylüyorum; tarihimize de anamıza da babamıza da dedemize de atamıza da geleneğimize de mezarlarımıza da sahip çıkacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Soylu'ya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından Hereke halısı hediye edildi.

Daha sonra Bakan Soylu, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Karaosmanoğlu, Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuşoğlu, siyasi partilerin il başkanları ve protokol üyelerince açılış gerçekleştirildi.

Bakan Soylu, Trabzon Tanıtım Günleri kapsamında oluşturulan stantları da gezdi.

Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Soylu, "Polis Özel Harekat, korucular, Afrin'de, Suriye ve çevresinde ne görev yapacaklar?" şeklinde soruya şu yanıtı verdi:

"Başbakanlığımız bu konuda bir direktif yayınladı ve Jandarma Komando ve Jandarma Özel Harekat taburlarımız ve aynı zamanda da Polis Özel Harekatımız ve yine korucularımız, Afrin'de bugün büyük mücadele veren, Zeytin Dalı Harekatı'nda terörizme karşı büyük bir darbe vuran Türk Silahlı Kuvvetlerimize destek vermek ve onlarla birlikte orada mücadele etmek, Genelkurmay Başkanlığı'nın da emrinde bu harekata destek olmak için görevlendirildiler. Allah yardımcıları olsun. Bu büyük mücadelenin içerisinde herkes elinden gelen gayreti ortaya koyacak ve hep birlikte esenliğe çıkacağız. Zannediyorum yarın itibarı ile intikalleri tamamlanacaktır. Hafta başı pazartesi gününden itibaren intikalleri başladı. Hem Polis Özel Herakatımızın, hem jandarma komandolarımızın, hem de Jandarma Özel Harekatımız ve korucularımızın, zannediyorum yarın cuma itibarı ile intikalleri tamamlanacaktır. Ve orada Genelkurmay'ın komutasında görevleri neyse onu orada icra edecekler."

(Bitti)

Yorumlar