Bakan Soylu, Çinli mevkidaşı Yin ile görüştü

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yin Weimin ile görüştü. Bakanlıktan yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Soylu, Çinli mevkidaşı Yin ile görüştü

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yin Weimin ile görüştü.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Soylu, Çin'in dönem başkanlığı kapsamında Pekin'de düzenlenen G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı öncesinde Çinli mevkidaşı Yin ile bir araya geldi.

Bakan Soylu, Çin'in dönem başkanlığında inovasyon, kapsayıcılık ve girişimcilik gibi istihdama dair önemli konuları ele aldığını belirterek, yapılan başarılı çalışmalar için teşekkür etti.

Dünyadaki göç dalgalarının insani ve istihdama ilişkin boyutlarına dikkat çeken Soylu, bu alanda G20 ülkeleri arasında yapılacak işbirliklerinin önemine vurgu yaptı.

Türkiye-Çin ilişkilerine de değinen Soylu, Türkiye'nin Çin'e son derece önem verdiğini, çalışma hayatı ve enerji başta olmak üzere pek çok alanda iki ülke arasındaki işbirliğini daha ileri safhalara taşımak istediklerini ifade etti.

Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmalara ve bu alandaki reformlara da değinen Soylu, Çin Halk Cumhuriyeti'nin de Türk vatandaşlarına ve iş adamalarına vize işlemlerinde kolaylaştırıcı adımlar atmasının beklendiğini belirtti.

Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yin de iki ülke ve bakanlıklar arası işbirliğinden memnun olduklarını dile getirerek, göç ve mülteciler konusunda Türkiye'nin altını çizdiği hususları önemsediğini söyledi.

Çok eski medeniyetlere dayanan iki ülkenin, günümüzde pek çok meydan okuma ve sorunlarla karşı karşıya olduğunu anlatan Yin, bu dönemde iş yaratmanın ve iş kurmanın önemine dikkati çekerek, girişimcilik ve inovasyonun bu anlamdaki rolüne vurgu yaptı.

Görüşmenin sonunda iki bakan, ilerleyen dönemlerde işbirliklerinin artarak devam etmesini umduklarını kaydetti.

Yorumlar